Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Élete formájában Boronkay Péter

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szeretne jó eredményt elérni a paralimpián a paratriatlonos Boronkay Péter, aki elárulta: úgy érzi, hogy élete legjobb formájában van. A sportág először szerepel a paralimpiai programban, ezzel együtt pedig Boronkay sporttörténelmet is írt, hiszen a kecskeméti sportoló első magyarként indul.

„A Copacabanán lesz az úszás, a kerékpározás és a futás is. Ami az edzéseket illeti, azt itt a faluban elég jól meg tudom oldani, itt futok, 10-15 percnyi sétára pedig van egy klassz mobil uszoda – nyilatkozott a paralimpiai faluban a kétszeres világ– és négyszeres Európa-bajnok Boronkay. – A kerékpáros edzést ugyanakkor egyelőre kizárólag görgővel tudom elvégezni, azt hoztunk otthonról. Hétfőn elszakadt a láncom, így két nap kimaradt, lett egy defektem is, ráadásul eltört a szemüvegem is, sok minden összejött, és eleve egy bölcsességfog-húzás után jöttem ki, úgyhogy ilyen előzmények után a verseny már csak jó lehet.”

Korábban úgy volt, hogy az Agria AKTK Bátrofi Team paratriatlonistája nem lehet ott Rióban, ám az egyik kvótát szerzett versenyző végül visszamondta a szereplést, így mégis megnyílt előtte az út Brazília felé.

„Július végén tudtam meg, hogy jöhetek, előtte más versenyekre készültem, de aztán ez lett az idei fő viadal. – fogalmazott. – Bízom benne, hogy jó helyezéssel tudok hazamenni. Tizenegyedikként jutottam ki, ennyien vagyunk a kategóriámban, s a cél az, hogy mindenképpen előrébb lépjek.”

Mint mondta, szerencsés helyzetben van, mert tavaly már volt itt a tesztversenyen, ugyanezen a pályán mentek, így ismeri a körülményeket.

„Szeretném megjavítani az akkori időmet” – nyilatkozott a csonka bal karral született, 35 éves sportoló.

A triatlonosok sprint távon versenyeznek, azaz 750 métert úsznak, 20 kilométert kerékpároznak és végül 5 kilométert futnak. A bolyozás tiltott, tehát nem használhatják ki egymás szélárnyékát.

„A futásomon tudtam javítani az elmúlt időszakban, az úszásban viszont van elmaradásom. A nyár elején volt egy komoly magánéleti problémám, eléggé lefogytam, s az úszáson éreztem, hogy elég sok erőt is vesztettem emiatt. A futásom viszont javult. Életem formájában vagyok, s megvan a kellő rutinom és tapasztalatom ahhoz, hogy egy jót tudjak itt versenyezni” – nyilatkozott Boronkay Péter.

A magyar sportoló szombaton, magyar idő szerint 15 órakor kezdi meg versenyét Rióban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top