Keresés
Close this search box.
Fotó: MOB/Szalmás Péter

„Szeretném megmutatni, hogy nem csak olimpia-specialista vagyok” – interjú Szilágyi Áronnal

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Szilágyi Áron nem hagyta magát: a vele készült interjúban elárulta, hogy habár hatalmas volt rajta a nyomás címvédőként, de igyekezett csak az aktuális ellenfélre, és a következő találatra fókuszálni.

„Címvédőként számítottunk arra, hogy most mindenki meg akar majd verni, és én is más lelki állapotban leszek, mint Londonban. Erre készültünk, ezt tudatosítottuk a felkészülés során. A cél viszont ugyan az volt itt is, mint Londonban: csak az asszóra, csak az ellenfélre, csak a következő találatra koncentráljak – ez sikerült most is” – fogalmazott a mob.hu-nak a kardvívás kétszeres olimpiai bajnoka, Szilágyi Áron.

„Londonban olyan ihletett állapotban vívtam, amilyen talán csak egyszer fordul elő egy pályafutás során. Ez a riói olimpia más volt. Itt küzdenem kellett, harcolnom kellett, sokkal több energiát elvitt az, hogy koncentráljak, ne engedjem be a külső zajokat. Ebből a szempontból ez sokkal neghezebb aranyérem volt. Lehet, hogy úgy fogom értékelni később, hogy értékesebb is” – fejtegette London és Rio bajnoka. Hozzátette: „ami hasonló volt, hogy egy fantasztikus magyar szurkolótábor állt mellettem végig a nap során, zászlókat lengetve, ‘Ria-Riát’ skandálva. Nagyon hálás vagyok, ők is oroszlánrészt vállaltak ebben a sikerben”.

„Az olimpia az a verseny, amit négy évente rendeznek, amire mindenki készül, mindenki a legjobb teljesítményt akarja nyújtani. Örülök annak, hogy én vagyok az, aki ezekben a helyzetekben nem ragad le, nem húzogat féket, jól tudok helyt állni az olimpián. Nagyon szerencsés, hogy ez így alakult, ugyanakkor a következő négy évben szeretném az Európa- és világbajnokságokon megmutatni, hogy nem csak olimpia-specialista vagyok” – magyarázta a riói zászlóvivő Szilágyi Áron.

A kardozó arról is beszélt, sokat jelentett neki a szintén kétszeres olimpiai bajnok vívó Szabó Bence gratulációja. A MOB főtitkára Szöulban csapatban, Barcelonában egyéniben lett a legjobb. „Mi vívók nagyon büszkék vagyunk a hagyományokra és az elődökre. Büszke vagyok arra is, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára is vívó! Örültem neki, hogy ott volt ő is, és elsők között gratulált nekem. Otthonról is sok gratulációt kaptam, sok korábbi kiváló vívó küldött üzenetet, sokat jelent, hogy a szakma elismer.”

Szilágyi Áron több, mint kétszeres egyéni olimpiai bajnok kardozó, született nagykövet, példakép, könnyű feladat jót beszélgetni vele. #Rio2016 #Hunbelievable

Közzétette: Magyar Olimpiai Bizottság – 2016. augusztus 11.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top