Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Olympic)

Szurkolói zónát alakít ki Budapesten az M4 Sport

Fotó: Facebook (Olympic)

A fővárosban együtt is szoríthatunk majd a magyar sportsikerekért.

Az ország legnagyobb olimpiai szurkolói zónájában várja az érdeklődőket a fővárosi Március 15. téren partnereivel együtt az M4 Sport, a közmédia sportcsatornája; az ötször hétméteres kivetítőn akár öt-hatezren is nyomon követhetik majd az eseményeket – hangzott el a keddi, budapesti sajtótájékoztatón.

Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója elmondta: az utóbbi évek magyar sportsikereinek komoly szerepük volt abban, hogy az M4 Sport talán túl is szárnyalta az előzetes várakozásokat.

Közölte: a közmédia olimpiai közvetítései a televíziós platformon – az M4 Sport mellett az induló M5-ön -, interneten, valamint mobileszközön is elérhetőek lesznek. Az időeltolódás miatt a közösségi együttlétre lehetőséget nyújtó késő délutáni, esti, illetve éjszakai időszakban kerülnek adásba az olimpiai küzdelmek – tette hozzá.

Vaszily Miklós emlékeztetett arra, hogy az egy évvel ezelőtt indult csatorna célja az, hogy a magyar sportsikerekről minél szélesebb körben, a hátteret megvilágítva, minél több embernek számoljanak be.

Az M4 Sport történetének legnagyobb kihívásaként említette, hogy megmutassák, képesek a már megszokott magas színvonalon elhozni a riói olimpia eseményeit a nézőknek.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta: már a labdarúgó Európa-bajnokság idején érzékelték az igényt arra, hogy ingyenesen látogatható szurkolói központot alakítsanak ki, de az érdeklődés mértéke felülmúlta a várakozásaikat, ezért nem volt kérdés, hogy támogatják egy ilyen kialakítását az olimpia idejére.

Mint mondta, az ittlét közösségi élménnyé, családi programmá válhat: a gyereksarokban animátorok szerveznek elfoglaltságot a kicsiknek, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Budapest minél inkább gyerekbarát város legyen.

A főpolgármester-helyettes szerint azért is fontos ez a létesítmény, mert megmutathatja, „mit adhat nekünk”, ha a város elnyeri a 2024-es nyári olimpia megrendezésének jogát.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke az eseményen bejelentette: a szolgáltató adománygyűjtést szervez a szurkolói központban; 25, a cég által korábban már támogatott, hátrányos helyzetű területen működő általános iskola diákjai számára gyűjtenek itt sporteszközöket.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top