Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tobai-Sike 17., Egri 36. női légpisztolyban

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tobai-Sike Renáta a 17., míg Egri Viktória a 36. helyen végzett női légpisztolyban vasárnap, a riói olimpia második versenynapján.

A világ– és Európa-bajnoki bronzérmes, 38 éves Tobai-Sike és a mindössze 18 esztendős Egri egyaránt ötkarikás újonc, így mindkettejüknek meg kellett küzdeniük a játékok különleges hangulatával.

A verseny elején úgy tűnt, egyiküknek sem sikerült kizárni a külső körülményeket, a BHSE tapasztalt pisztolyosa két kilencessel, majd egy nyolcassal nyitott, míg a KSI tehetsége rögtön a lövőidő kezdete után kiment a mosdóba, s percekig nem állt be a lőállásba, aztán pedig hiába nyitott tizessel, a folytatásban kilenceseket, sőt, nyolcast is lőtt. Az első tíz lövés után Egri 93, Tobai-Sike 92 körrel állt a 44 fős mezőny második felében.

A folytatásban utóbbi szépen összeszedte magát, a második és a harmadik tíz lövését egyaránt 97 körrel zárta, amivel az élmezőny mögé zárkózott fel, a verseny vége azonban nem úgy sikerült, mint a közepe, négy tizes mellé hat kilences is becsúszott, így 380 körrel a 17. helyen fejezte be a viadalt.

Egri Viktória az alapverseny felére nyugodott meg kissé, a harmadik tíz lövését majdnem hibátlanul, 99 körrel zárta, s 285 körről kezdte a „hajrát”, melybe azonban ismét sok hiba csúszott, s végül 376 kör került a neve mellé, amivel 36. lett.

„Büszke vagyok Renátára, a szezon legjobb légpisztolyos eredményét érte el, minden utasítást betartott, s kihozta magából a maximumot” – értékelt Győrik Csaba szövetségi kapitány, Tobai-Sike edzője. – „Viktória hihetetlenül izgult, három napja tulajdonképpen nincs magánál, ami érthető. Nem szabad elfelejteni, hogy ez volt élete harmadik felnőtt nemzetközi versenye a februári győri 10 méteres Eb és egy világkupa után.”

Tobai-Sike Renáta azt emelte ki, hogy nagy izgatottság volt benne, ettől nehéz volt számára a verseny, ám még így is tudta élvezni:

„Az elsőnél nagyon jót akartam lőni, de persze kilences lett, majd harmadikra jött egy nyolcas. Talán furcsán hangzik, de az kicsit megnyugtatott, valamennyi feszültség kiszállt belőlem, kicsit el tudtam lazulni” – mondta a riói játékokra első magyarként kijutott sportlövő, hozzátéve, hogy az utolsó lövések már nagyon nehezen mentek. – „Elfáradtam a nagy izgalomtól, alig álltam a lábamon. Csaj vagyok, érzelgős, a vége felé pedig többször eszembe jutott, hogy itt vagyok az olimpián, amire mindig vágytam, s mindjárt végzek. Négy körrel maradtam le a döntőről, ami nagyon sok, nincs is nagyon értelme azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha nincs a nyolcas, vagy, hogy a kilenceseim közül néhány egy hajszállal nem lett tizes.”

Egrinek ez volt az egyetlen versenyszáma a játékokon, Tobai-Sike kedden sportpisztolyban szerepel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top