Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Babos Tímea)

„Több időt töltenék az olimpián”

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Babos Tímea egyetlen magyar teniszezőként képviseli hazánkat az augusztusi riói játékokon. A fiatal magyar sportoló elmondta, hogy nagy várakozásokkal tekint második olimpiája elé.

A 23 éves játékos az M1 aktuális csatornának hétfőn úgy nyilatkozott, egyik idénre kitűzött nagy célját érte el az ötkarikás részvétellel.

„Boldog vagyok, fantasztikus érzés. A tenisz egy speciális sportág ebből a szempontból, mivel előtte is van egy versenyünk és utána is azonnal lesz, így az utolsó pillanatban fogunk odaérni, és amint végzek, el is kell onnan sajnos jönnöm. Ez lenne az, amit másként csinálnék, azaz több időt töltenék az olimpián” – jelentette ki a világranglista 45. helyezettje, hozzátéve, felejthetetlen élményekkel gazdagodott 2012-ben Londonban, és hasonlókra számít Brazíliában is.

Négy évvel ezelőtt Babos a második fordulóig jutott a brit fővárosban, akkor az idén Australian Openbajnok német Angelique Kerber búcsúztatta 6:1, 6:1-gyel.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) ma zárta le az olimpiai kvalifikációt, egyéniben az első 56 szerzett kvótát, de egy nemzetből legfeljebb négyen indulhatnak. A feltételek között szerepelt az is, hogy három Fed-kupa-részvétel kötelező volt a játékosoknak 2013 és 2016 között. Az ITF és a női tornákat szervező WTA egyelőre nem tette közzé hivatalosan a riói résztvevők névsorát.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top