Keresés
Close this search box.
betlehemdavid

Az úszó Betlehem Dávid a párizsi olimpia után Amerikában folytathatja

Betlehem Dávid nyíltvízi úszó a 2024-es párizsi olimpia után az Egyesült Államokban folytathatja tanulmányait és edzéseit.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az elmúlt évben rendkívül sikeres, a váltóval világ– és Európa-bajnoki ezüstérmet szerző, 10 kilométeren junior Európa-bajnoki, majd világbajnoki címet nyerő 19 éves úszó a North Carolina State University felé kötelezte el magát.

Betlehem kiemelte: edzőjével, Szokolai Lászlóval a párizsi olimpiáig alakították ki a programjukat, melynek lépéseit eddig „elég jól sikerült” teljesítenie. Hozzátette: az olimpiáig minden mást félretett, illetve annak rendel alá, mert ott szeretnének „valami nagyot alkotni”.

Utána viszont úgy vagyok vele, hogy nem feltétlenül a ’28-as olimpia után akarnék keresgélni, hogy felvennének-e még valahová, hanem, ha úgy alakul, akkor Párizs után kimehetek hozzájuk. Ők 2024 decemberéig tartják nekem ezt a helyet, mert maga az oktatás 2025 januárjában kezdődne” – mondta. Hozzátette: nagyon jó ösztöndíj-ajánlatot kapott, aztán az olimpián történtek fényében majd meglátják, hogy végül kimegy-e vagy inkább felbontják a szerződést.

Addig még sok idő van, Laci bácsi azt mondta, egy ilyen lehetőséget ki kell használni, legalábbis úgy, ahogy én most csinálom: azaz van egy tuti helyem, és csak az én döntésemen múlik, hogy használom-e” – hangsúlyozta Betlehem, aki a Balatoni ÚK tagjaként jelenleg Veszprémben készül.

A fiatal úszó elárulta, több tucat egyetem is megkereste az ajánlatával, ő pedig elkezdett válogatni, és végül a North Carolina State University ösztöndíj-ajánlata mellett döntött.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top