pexels nork photography 2250432

Huszonkét település csatlakozik az Úszó Nemzet Programhoz

Az eddigi 19 mellett idén 22 újabb település csatlakozik az Úszó Nemzet Programhoz, amely által közel 50 ezer kisgyerekkel szerettethetik meg az úszást a magyar szövetség (MÚSZ) licencével rendelkező oktatók.

A MÚSZ szerdai közleményében kiemelte, hogy az óvodásoknak és kisiskolásoknak ingyenes oktatást garantáló program távlati célja, hogy a „MÚSZ által kidolgozott szakmai program mentén, a testnevelés órák keretében néhány éven belül az ország összes óvodása és kisiskolása megszerezze a vízbiztonságot úgy, hogy senkinek se kelljen húsz percnél többet utaznia az ingyenes oktatásért„. A közlemény szerint az ÚNP a magyar úszósportnak sosem látott szélességű merítési lehetőséget kínál, gyerekek százezreinek pedig életmentő készséget ad majd.

Sok ezer gyerek tudja már, hogy a víz nem olyan félelmetes – és a kaland most folytatódik” – idézte a MÚSZ szerdai közleménye Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnokot, a program nagykövetét.

A programban résztvevő gyerekeket még egészségesebb, még sportosabb életmódra nevelhetjük, ezért is segítünk minden településnek és uszodának abban, hogy előre tervezett ütemben kapcsolódjanak be a programba” – jelentette ki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a 22 település csatlakozása kapcsán.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke kiemelte, az ÚNP elindításakor csak remélték, hogy ennyire sikeres lesz.

Az állandó kontroll, a folyamatos párbeszéd a medencében a kicsiket tanító, kizárólag a MÚSZ licencével dolgozó oktatókkal azt eredményezte, hogy sikerült még inkább optimalizálni az oktatási folyamatot, szakmailag is, logisztikailag is” – mondta az elnök.

(Forrás: MTI, nyitóképünk illusztráció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top