Keresés
Close this search box.
800 felszini eredmenyhirdetes

Tíz arany, öt ezüst és négy bronz lett az uszonyosúszó Európa-bajnokság vége

Kiss Nándor aranyat, Mozsár Alex pedig ezüstöt nyert a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokság zárónapján. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint mindketten a 800 méteres búvárúszás döntőjében szereztek érmet. A magyar küldöttség így 10 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal fejezte be a kontinensbajnokságot.

Szombaton negyedik helyen végzett a 4X100 méteres női felszíni váltó Pernyész Dorottya, Losonczi Flóra, Szili Ágnes összeállításban, és ugyancsak negyedikként zárt a férfi kvartett is ugyanezen a távon. Ebben a váltóban Mozsár Alex, Lengyeltóti Bence, Cséplő Kelen és Kiss Nándor kapott helyet.

Suba Sára alig maradt le a dobogóról 50 méteres búvárúszásban, végül negyedik lett, akárcsak Szili Ágnes a női 800 felszíni versenyszámban.

Kiss Nándor négy arannyal zárta az Európa-bajnokságot. A világ– és Európa-bajnok klasszis már most a Világjátékokra koncentrál. „Igaz, hogy következik egy kis pihenés, de hamarosan megkezdődik a felkészülés a következő szezonra. Jövőre Belgrádban Világjátékok-kvalifikációs világbajnokságot rendeznek, a célom, hogy arra a lehető legjobb formában érkezzek meg.” – mondta Kiss.

Papp Gábor MBSZelnök szerint minden várakozást felülmúlt a magyarok teljesítménye ezen az Eb-n. „Egy generációváltás után vagyunk, és – magyar szempontból – az egyik legsikeresebb Európa-bajnokságot produkáltuk a sportág történetében. Sok versenyzőnk nyert érmet, és örömteli az, hogy az utánpótlásból jövők milyen sikeresen be tudtak épülni a válogatottba” – mondta Papp Gábor, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. Az Eb-n 18 ország több, mint 200 résztvevőjét láthatta a közönség.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top