Keresés
Close this search box.
gokartszlalom (1) kÉp

Gokartos tehetségkutató névadó szponzora a HUMDA

November 4-én és 5-én tartják az I. HUMDA Gokartszlalom tehetségkutatót Kecskeméten, amelyre online a gokartszlalom.hu oldalon lehet jelentkezni. Kálmán Péter, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által elindított és működtetett Hungarian Motorsport Academy program szakmai vezetője a HUMDA Podcast adásában elmondta, hogy azokat a 8-14 éves fiatalokat várják, akik versenykörülmények között akarják felmérni képességeiket ebben a sportágban.

Az új tehetségkutató szériában az érdeklődők nemcsak biztonságos körülmények között kóstolhatnak bele a gokartozás világába, hanem egyből a sportág szakértőitől kaphatnak tippeket és tanácsokat. Az első novemberi hétvégén Kecskeméten a Birizdó Kart Gokart Stadionban rendezik meg az I. HUMDA Gokartszlalom tehetségkutatót. Az eseményen azokat a fiatal tehetségeket keressük, akik rendelkeznek azokkal a készségekkel és képességekkel, amelyekkel ebben a szériában sikeres versenyzőkké válhatnak. A tehetségkutatóra a szülők regisztrálhatják a 8 és 14 év közötti fiatalokat a gokartszlalom.hu oldalon, a részvételi díj 9000 forint, ez tartalmazza a felelősség- és extrémbiztosítást.

A gokartszlalom világszinten is fiatal sportágnak számít, nemzetközi premierjét 2019-ben Rómában a FIA Motorsport Games-en tartották. 2022-ben, a Marseille-ben megrendezett második rendezvényen már 21 ország válogatottja mérte össze a tudását, mindkét versenyen indult magyar versenyzőpáros is.

A versenyszéria lényege a sebesség mellett a precizitás is. A bójákkal kijelölt pályán nemcsak az számít, hogy ki a leggyorsabb, hanem az is, hogy a lehető legkevesebb hibával, azaz bójaérintéssel tegyék meg a versenyzők a köröket. A gokartok elektromos meghajtású, védőburkolattal ellátott versenygépek, amelyek teljesítménye 5 lóerő.

A tehetségkutató további részletekről és a sportág jelentőségéről esik szó a HUMDA Podcast gokartszlalomról szóló adásában, amely YouTube-on nézhető meg és Spotify-on hallgatható meg.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top