Keresés
Close this search box.
pasztor szabolcs es edzoje fekete csaba

Két magyar érem az ifjúsági karate világkupán

Két magyar bronzérem született a Horvátországban csütörtöktől vasárnapig megrendezett nagyszabású ifjúsági karate világkupán. A Karate1 Youth League elnevezésű sorozatban a poreci versenyen rekordlétszám, 74 ország 3646 fiatal versenyzője indult.

A junior (16-17 évesek) fiúk 68 kg-os súlycsoportjának küzdelmei során Tóth Zsombor hat győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a bronzérmet. A selejtezőkben holland, török, olasz, ausztrál és svájci ellenfelet múlt felül, de a döntőbe jutásért kikapott egy skót versenyzőtől. A 3. helyért aztán Tóth Zsombor legyőzte újabb olasz ellenfelét is, ezzel bronzérmet nyert a hatalmas mezőnyben.

Az U14-eseknél (12-13 évesek) a 45 kilós fiúk között Pásztor Szabolcs első mérkőzésén kikapott ukrán ellenfelétől, de aztán a vigaszágon hatalmasat ment: négy győztes mérkőzést követően – horvát, török, horvát és francia versenyző ellen nyert – szintén felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A Karate Világszövetség, a WKF az ifjúsági világkupa előtt rendezte meg hagyományos nyári edzőtáborát, ahol olimpiai és világbajnoki érmesek oktatták a fiatalokat. Az edzőtábort záró versenyen is örülhettünk magyar sikernek: a 10-11 éves lányok 40 kg-os súlycsoportjában Arnóth Lilla aranyérmet nyert. 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top