Keresés
Close this search box.

„Bízom benne, hogy harmadszorra összejön az érem!”

blank

Makai Erika éremért megy Wroclawba! A nem olimpiai sportágak nyári világversenyére szabadkártyát kapott magyar szumósnak az idei lesz a harmadik Világjátékok a sportkarrierjében.

„Korábban 2009-ben Tajvanon és 2013-ban Kolumbiában képviseltem a magyar színeket. Mindig közel voltam az éremhez, bízom benne, hogy most, harmadszor összejön. Igyekszem a lehető legjobban felkészülni a játékokra” – mondta Makai Erika, aki a munka mellett az utóbbi két évben az iskolapadba is beült, ugyanis a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola hallgatója.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Legutóbb Kolumbiában rendezték meg a nem olimpiai sportágak világversenyét, idén pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) elnöke, dr. Mészáros János úgy nyilatkozott, hogy várhatóan 55-60 magyar sportoló vehet részt majd az idei Világjátékokon, amelyet július 20. és 30. között rendeznek meg.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top