Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Vitorlázz Itthon - MindiGO Sport Kupa)

Itt az első magyar vitorlás e-sport verseny

Fotó: Facebook (Vitorlázz Itthon - MindiGO Sport Kupa)

A Magyar Vitorlás Szövetség és az Antenna Hungária stratégiai megállapodásának köszönhetően a csütörtökön kezdődő Budapest Boat Show-n bemutatkozik az első hazai vitorlás e-sport verseny. A Vitorlázz Itthon – mindiGO Sport Kupa névre keresztelt vetélkedésben a helyszínen bárki kipróbálhatja magát a Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing hivatalos játékában, a Virtual Regattában.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta: a szervezet kiemelt célja a vitorlázás, mint aktív szabadidős tevékenység népszerűsítése, és az utánpótlás nevelésben kulcsszerepet ifjúsági korosztályok megszólítása. A Virtual Regatta egyaránt alkalmas mindkét célra, hiszen a játék segítségével olyanok is kipróbálhatják a vitorlázást, akik még soha nem ültek hajóban, a gyakorlottabb vitorlázók pedig olimpiai hajóosztályokkal valódi versenyhelyzetbe kerülhetnek.

A helyszíni vetélkedő technikai hátterét a szövetség stratégiai partnere, az Antenna Hungária biztosította. Stodulka Péter termékmenedzsment osztályvezető elmondta: a játék egyszerűsége lehetőséget adott arra, hogy egy bárki számára elérhető játékplatformot telepítsenek a helyszínre. A játék koncepciója pedig jól illeszkedik a mindiGO Sport tematikus sportcsatornákat és élő kosárlabda közvetítéseket kínáló szolgáltatásaihoz, amiben egyébként elérhető a vitorlázóknak szóló Nautical Channel műsora és egy e-sport csatorna, a GameToon is megtalálható.

A Virtual Regatta platformján fut a World Sailing, a vitorlássport nemzetközi irányító szervezetének hivatalos E-vitorlás Világbajnoksága is. A tavalyi első világbajnokságon 74 ország több mint 169 ezer játékosa vett részt. A 2019. évi kiadásban komoly előrelépés jelent, hogy a döntőben már pénzdíjért folyik a küzdelem.

A játék virtuális versenyszabályainak megalkotásáért a World Sailing Versenyszabályok Bizottsága alatt és annak szakmai támogatásával önkéntesen dolgozó hattagú munkacsoport a felelős, amelynek vezetője Böröcz Bence nemzetközi versenybíró.

A játék ingyenes és platformfüggetlen. Játszani lehet akár okostelefonon, tableten vagy számítógépen is – a Virtual Regatta Inshore játékot kell keresni. A versenyről további részletes információkat itt lehet találni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top