blank

Most is népszerűek az oldalt felnyírt férfi hajak?

Igen. Röviden és egyértelműen elmondhatjuk, hogy 2021-ben is nagyon népszerűek az olyan frizurák, amiknél oldalt és hátul fel kell nyírni a hajat. Mint oly sok minden ez is természetesen a színészektől származik, hiszen ők azok, akik leginkább diktálják a trendeket és meghatározzák, hogy melyik frizura a trendi.

A frizurával nagyon sok mindent el tudunk mondani vagy megosztani másokkal, legyen az gondolkodásmód, hovatartozás vagy egyszerűen csak ezen a módon tudjuk kifejezni, hogy éppen lázadunk valami ellen. Ez nem újdonság, hiszen mindig is így volt. Gondoljunk csak a 70-es évek hippi korszakára, amikor a fiatalak a hosszú, természetes hajjal fejezték ki a békét és a szeretetet.

De maradjunk napjaink férfi hajdivatjánál, hiszen ezek is tartogatnak érdekességeket. Az A76 szerint jelenleg ezek a legnépszerűbb férfi frizurák.

Crop, French crop vagy corptop stílusú haj

Ennek a típusú hajnak a természetesség a lényege, vagyis, hogy minél jobban a természetes hatást keltse. A fodrász oldalt és hátul egészen rövidre nyírja fel a hajat, majd egy átmenettel köti össze a felső részen található hajjal, aminek mindenképpen hosszabbnak kell maradnia és előre kell hogy fésülve legyen. Emellett pedig a borbély további úgynevezett textúrát is vág a felső részbe, amely egy speciális ritkítást jelent. Ennek köszönhetően a felül található hajtincsek jól láthatóan el fognak különülni egymástól.

Ez a típus azoknak ajánlott, akiknek a haja nehezen kezelhető, úgymond önálló életet él és szinte csak arra lehet fésülni, amerre ő akarja.

Undercut fade frizura

Az előzőhöz hasonlóan ezt is fel kell nyírni oldalt és hátul, viszont itt a kontraszt sokkal élesebb a felnyírt és a fejtetőn lévő haj között. Itt érdemesebb a nyírást már a szakálltól kezdeni egészen röviden, akár bőrből vagy 0-ról és a felső részt még hosszabbra hagyni, mint az előzőnél. Ez elsősorban olyanoknak ajánlott, akiknek sűrű és hosszú hajuk van felül, mert csak így fog kinézni jól.

A Spiky haj

Ennek a lényege, hogy a fejtetőn lévő részt előre és felfelé kell vágnia a borbélynak. Reggel nagyon könnyen és gyorsan be lehet lőni. Ajánlott azoknak, akiknek ovális és kerek az arcformájuk.

A Quiff stílusú haj

Ez egy szintén oldalt és hátul felnyírt haj, amelynél a felső rész mindig természetes hatást kelt, hiszen egy rendezetlen, lazább tartást mutat. Szinte bármilyen stílusú ruhához viselhető.

A Slicked back és szakáll kombináció

Itt a felső részt lehet kérni hátrafésült vagy gengszter stílusban, oldalt hosszabbra hagyva, amelyhez tökéletesen passzol a rövidebb vagy akár hosszabb szakáll is.

Ahogy láthatjuk 2021-ben is bőven találunk olyan frizurát, ahol oldalt és hátul is felnyírhatjuk a hajat.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top