Keresés
Close this search box.
hammernutrition endurancec

A csodálatos bioflavonoidok

A bioflavonoidok (más néven flavonoidok) az erős fitokemikáliák (növényekben található vegyi anyagok) nagy csoportja. A kutatások kimutatták, hogy több mint 6000 bioflavonoid található a gyümölcsökben, zöldségekben és más élelmiszerekben.

Bár a bioflavonoidok nem kifejezetten vitaminok, de lenyűgöző vitaminszerű tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért ezt a vegyületcsoportot egykor P-vitaminnak nevezték.

Az Endurance C egyik összetevője a citrusfélékben található bioflavonoid, az úgynevezett heszperidin, az előnyei lenyűgözőek:

• Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik

• Serkenti a nitrogén-monoxid (NO) termelődését, ezáltal elősegíti az optimális keringési, szív- és érrendszeri egészséget

• Segít csökkenteni a fájdalmat

• Véd az inzulinrezisztencia ellen

• Támogatja a kognitív egészség védelmét és segít megvédeni a neurogeneratív betegségek kialakulásától (pl. Parkinson-kór, Alzheimer-kór).

A három legfontosabb előny szerepet játszik a legújabb kutatásokban, amelyek szerint a heszperidin javítja a sportteljesítményt. 

A heszperidin ergogén segédeszközként funkcionál azáltal, hogy fokozza az endothel szerepét, csökkenti az oxidatív stresszt és gyulladást, ezáltal az edzésteljesítmény javulását eredményezi. Ennek az összetett és hosszadalmas kutatásnak a szerzői arra a következtetésre jutottak, hogy:

„A heszperidin ergogén hatásai a javuló edzésteljesítmény spektrumában ígéretesek, és ezeket tovább kell vizsgálni.”

Az élsportolók és szabadidős sportolók számára is a heszperidin ígéretes étrend-kiegészítő lehet az izmok oxigén- és tápanyagellátásának optimalizálására, az izmok összehúzódásának serkentésére, valamint az edzések közötti izmok regenerálódásának fokozására.

Edzés közben a heszperidin-kiegészítés növelheti az endothelfunkcióját, ezáltal hozzájárulhat a vázizomzat fokozott perfúziójához és az izomzatba történő oxigén (O2) kiáramlásának fokozásához, ami eredményesebb állóképességi teljesítménnyel jár.

Ezenkívül a heszperidin csökkentheti a ROS által közvetített károsodást az izomsejtekben, ami javítja az izomműködést. Végül a heszperidin hatására az edzés utáni gyulladás mérséklődhet, ami potenciálisan felgyorsítja a felépülési folyamatot, és ezáltal javíthatja az edzés teljesítményét.

Összefoglalás

A tanulmány következtetéseinek elolvasása után azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy a heszperidin-kiegészítés számos jelentős, a testedzést fokozó előnnyel jár. 

A legtöbb felhasznált heszperidin adag 500 mg volt, ami megegyezik a 3 Endurance C kapszulában található mennyiséggel. Ha megvizsgálod ennek a kutatásnak az előnyeit, ugyanarra a következtetésre jutsz, mint én, vagyis, hogy bár helyesen szerepel a Hammer Nutrition „Jóllét” kategóriájában ez a termék, az Endurance C heszperidin komponense számos általános egészségügyi előnyt eredményez. (És természetesen együttműködik a termékben található egyéb hasznos tápanyagokkal is.) 

A következőképpen használhatók/kell használni:

• Edzés előtti kiegészítés. Javasolt adag: 1-3 kapszula 15-30 perccel a kezdés előtt

• Edzés közbeni kiegészítés. Javasolt adag: 1 kapszula 1-2 óránként

• Edzés utáni kiegészítés. Javasolt adag 2-3 kapszula

Szerezd be az Endurance C-t!

Szerző: Steve Born

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top