Keresés
Close this search box.
hammer perpetuem

A Perpetuem felfedezése, a megújulás felfedezése!

Néha új táplálkozási termékeket fedezünk fel a kutatások és a Google révén; máskor egyéb módon ismerünk meg új dolgokat. Az alábbi termék az utóbbi esete. És ez egy olyan történet, amit soha nem felejtek el.

A szerzőről

Dean Karnazes ultramaratonista és Hammer Nutrition atléta.

Világszerte versenyez, és egyszerre futott le 50 maratont, az Egyesült Államok mind az 50 államában, 50 egymást követő napon. Legutóbbi könyve az „A Runner’s High”.

A legvalószínűtlenebb helyen történt, a Szahara-sivatagban. Valójában a körülményekhez képest talán nem is volt túl szokatlan. 2008 volt az év, és ez volt a Sahara Race ötödik napja. Ez egy fárasztó hatnapos, 250 km-es önálló gyalogverseny a Szaharán keresztül.

A legtöbb szakaszverseny ötödik napja a hírhedt „hosszú nap”, vagyis ez a leghosszabb egynapos táv az összesített versenyszámból. Ez a szakasz 100 km-es volt, és sok homokdűnéken, forró, cipőnyelő homokdűnéken kellett mászni és leereszkedni.

Ez négy nap kemény verseny után jött, négy zuhany nélküli nap sátorban a földön aludva (vagy éppen nem aludva), mikor is instant kempingétel volt vacsorára. Egy olasz különleges alakulat tagjával, egy román ultrafutó-rekorderrel és egy feltörekvő dél-afrikai szupersztárral, Ryan Sandes-szel küzdöttünk együtt.

Számomra még nagyobb volt a tét. A Sahara Race a 4 Desert Challenge része, egy versenysorozat a Föld legforróbb, legszelesebb, legszárazabb és leghidegebb sivatagain (Szahara, Góbi, Atacama és Antarktisz) keresztül.

Gyors kitérő: a legtöbb ember nem veszi észre, hogy az Antarktisz sivatag, mert hideg és jég borítja. De egy sivatagot az évente beérkező csapadék mennyisége alapján osztályoznak, amelyből az Antarktisz nagyon keveset lát.

Megpróbáltam én lenni az első ember, aki egyetlen év alatt teljesíti mind a négy versenyt; a legtöbb ember a 4 Deserts Challenge Club tagjává válik az évek során.

Növeli a nyomást, hogy azt az egyént koronázzák meg a 4 Deserts Challenge bajnokává, aki az összes verseny közül a legalacsonyabb összesített célidővel rendelkezik – függetlenül attól, hogy hány év alatt történik a négy teljesítés. Ez én voltam futásban.

A dolgok meglehetősen jól mentek a Sahara Race-en. Vagyis a hosszú szakaszig. Ryan Sandes pörgős tempót diktált az első négy napon, és az ötödik napra is kényelmes különbséggel érkezett.

Tudtam, hogy jól kell teljesítenem a versenyhez. És ez így is volt, legalábbis a félidőig. Ekkor leszakadtak a közmondásos kerekek. Hirtelen azon kaptam magam, hogy kimerültem és lobogok, látszólag ködben megyek, és még mindig körülbelül 50 km van hátra!

Nem éppen lépteket hallottam mögöttem – végül is homokon futottunk –, de Ryan utolért. A következő pár órát azzal töltöttük, hogy érezzük egymást, de a gyerek túl erős volt.

Habár egy gyerek lehetett akkoriban, de azért úriember. Érezte a kimerültségem, és kinyújtott egy flaskát a tokjából. Kétségbeesetten leköteleztem magam, és elfogadtam azt, amit felajánlott, pedig fogalmam sem volt a tartalmáról.

És az ital! Azta! Sima és finom volt, sűrű és kissé átmelegedett a naptól.

Mi ez?” – kérdeztem.

Perpetuem” – válaszolta.

Soha nem hallottam a Perpetuemről, de ez az egyetlen korty bámulatos lendületet adott a lépéseimnek, és segített a célba eljutni aznap.

Ezüstéremmel zártam a Sahara Race-en, második helyen Ryan előtt. De ez nem számított, egy új terméket ismertem meg, ami azóta is az edzéseim és a versenyeim szerves részévé vált.

A fennmaradó 4 sivatagi eseményen a Perpetuemet használtam, és egy év alatt sikeresen teljesítettem mind a négy versenyt, és közben valahogy megnyertem a sivatagi kihívást.

Azóta a Perpetuemet újragondolták és továbbfejlesztették, a kukorica maltodextrint egy alacsonyabb dextróz ekvivalensre, a tápióka maltodextrinre cserélték. A Perpetuem pedig négy finom ízben létezik, szóval a változatosságból sincs hiány.

A hideg napokon, a különleges hatás érdekében próbáld ki a melegített Caffe Latte-ét, amely 30 mg koffeint tartalmaz, hogy segítse a motor felpörgetését.

Köszönöm a Hammer Nutritionnek, hogy ilyen nagyszerű terméket készített, és köszönöm Ryan Sandesnek a váratlan bemutatkozást!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top