symphonyofsweden pontusevanhagberg linusleewester

A sport hívogató szimfóniája – interjú a Symphony Of Swedennel

A Symphony of Sweden nem tekinthet még vissza olyan nagy múltra, mint a korábban, itt bemutatott együttesek. Azonban történetük igencsak érdekes: a tagok, Pontus „Evan” Hagberg és Linus „Lee” Wester évek óta ismerik egymást, de korábban a kettejük közötti diskurzus mindig kimerült a köszönésben. A két zenész ugyanabban a svéd kisvárosban, a mindössze 15 ezer lelket számláló Hudiksvallban él. Evan, (aki amúgy hazájában ismert és elismert popzenész), éveken át járt vásárolni Lee kisboltjába, egy nap pedig szóba elegyedtek egymással, és nem sokkal később hivatalosan is megalakult az együttes. Azonban nemcsak a zene közös bennük, hanem a sport szeretete is: mindkettőjük lételeme a sport, és már fizikailag is gőzerővel készülnek arra, hogy élőben is debütálhassanak.

Igen, még mindig focizok, de nem a Bajnokok Ligájában” – nevetett fel Evan az interjúnk elején. „Ha egy tízes skálán kellene értékelnem magam, akkor egy stabil hetest adnék. Egész életemben fociztam, csatár voltam mindig is, így a gyorsaság mindig fontos volt számomra – szóval igen, próbálom magam formában tartani. Szerencsére azért nincs annyira nehéz dolgom, mivel hetente legalább 2-3 alkalommal focizok, illetve a házamban található edzőtermet is meglátogatom alkalmakként.

Gyerekkorom óta elég sportos vagyok. Emlékszem, hogy a külvárosban laktunk, és ahelyett, hogy megkértem volna a szüleimet arra, hogy vigyenek el kocsival az iskolába, inkább mindig biciklivel tettem meg a 30 perces utat – egy kis extra mozgás volt a csapatommal való edzés előtt. Kipróbáltam amúgy még az alpesisít, a jégkorongot és a jéglabdát is, azonban 15 éves koromtól kezdve csak a focira fókuszáltam. Volt egy olyan szakasz is az életemben, körülbelül 10 évig tartott, amikor hetente 5-6 alkalommal mentem edzőterembe. Mindezek ellenére azt azonban nem mondhatnám, hogy igazán komoly sikereket értem volna el a sportban – igaz, nyertem egy párszor óriás-műlesiklásban, azonban ezek csak ilyen helyi bajnokságok voltak. Igazából sok sportot kipróbáltam, de azt már bánom, hogy a síugrás nem volt köztük. Van egy olyan érzésem, hogy jó lettem volna benne!

Persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy ki a kedvenc sportolója. „2004 óta Zlatan Ibrahimovic mindegy egyes mérkőzését megnézem – ez alól kivétel egy pár LA Galaxy-mérkőzés, ahol a játék minősége nem volt annyira jó… De felvettem ezeket a meccseket is, és legalább visszanéztem Zlatan góljait. Ő lehetett volna amúgy a sporttörténelem egyik legnagyszerűbb labdarúgója, azonban volt egy pár döntése – például a Barcelonához ment a Real Madrid helyett – amelyek nem tettek jót a karrierjének. Ráadásul mivel svéd, így soha nem lesz esélye megnyerni az Aranylabdát – erre akkor sem volt sansza, amikor 2015-ben a karrierje csúcsán volt, pedig jobb volt, mint Messi vagy Ronaldo, csak ‘rossz ligában’ játszott.”

Evannal órákig el lehetne beszélgetni a futballról… Viszont engem inkább az érdekelt, hogy hogyan tervezi majd fenntartani az egészséges életmódot a turnék alatt? „Azt tudom, hogy Lee egyáltalán nem fogyaszt sört – nekem is így kéne tennem. (nevet) Reméljük, hogy majd olyan szállodákban lesz lehetőségünk megszállni, ahol lesz edzőterem, így formában tudjuk magunkat tartani. Az is kihívás lesz, hogy ne mindig a könnyebb utat válasszuk, és ne együnk majd túl sok gyorsételt.”

Habár Evan és Lee tűz és víz, de egyben hasonlítanak: egyikük sem remekel a konyhában. Evan a főzést a művészethez hasonlította, amiben nem brillírozhat mindenki, míg Lee kicsit egyszerűbben fogalmazott: inkább rendel, főleg akkor, ha finom steaket akar enni. „Azért általában követem a szigorú diétámat” – tette hozzá.

Az énekes is rendkívül fontosnak tartja azt, hogy rendszeresen sportoljon, mozogjon. „Abszolút, imádok sportolni! Régebben többet mozogtam, mivel mostanában rengeteg időt fordítok arra, hogy a hangomat képezzem, így most nincs annyi szabadidőm, mint korábban. Azonban azzal is tisztában vagyok, hogy legalább ennyire fontos az, hogy fizikailag is topformában legyek, mivel, ha ez nincs így, akkor a hangom se fog úgy működni, ahogy kellene. Így jelenleg a ‘rocksztár’ életem kimerül abban, hogy majdnem minden reggel éhgyomorral 30 percet futok és hetente négyszer súlyzózok, meg persze sok vizet iszom.”

Az interjú során azt is megtudtuk, hogy Lee elég komoly sportolói múlttal is rendelkezik. „Mindig is szerettem versenyezni. Mindegy volt, hogy miről van szó, nyerni akartam. Egyébként versenyszerűen úsztam, aztán úgy döntöttem, hogy abbahagyom. Rengeteg versenyen vettem részt, és igen, elég sokat meg is nyertem. A kedvenc úszásnemem a hátúszás volt, nagyon jó voltam benne, és valószínűleg karriert is építhettem volna erre a sportra, azonban megérintett a zene hívó szava.” Azt mondják, hogy egy könyvet nem szabad a külsejéről megítélni, viszont azt el lehet mondani, hogy Lee legalább annyira merész, mint amilyennek látszik – magazinunknak elárulta, hogy rengeteg extrém dolog szerepel a listáján, amit majd szeretne kipróbálni. „Szeretném az életemből a legtöbbet kihozni. Korábban eléggé otthonülős voltam, nem nagyon csináltam semmit, így van mit bepótolnom. Szeretnék kipróbálni a bungee jumpingtól kezdve az ejtőernyőzésig szinte mindent, szeretnék boxolni, MMA-zni, versenyezni, és talán újra úszni, mivel azóta nem úsztam, amióta a versenysportot abbahagytam.”

Lee a közösségi médiás felületein nem titkolja, hogy rajong a kétkerekű járművekért. „Igen, imádom a motorokat, a sebességet és az adrenalint, ennek ellenére sosem gondolkodtam azon, hogy motorversenyen megmérettessem magam. Ismerem magam annyira, hogy tudom: mindig nyerni akarok és hajlamos lennék túl sokat kockáztatni ennek érdekében. Inkább maradok az utakon, és betartom a szabályokat.”

Az énekes egyébként már gőzerővel készül arra, hogy hamarosan végre élőben is bemutathatják a Symphony Of Sweden-t. „Naná, hogy készen állok! Úgy edzek, mint egy vadállat, betartom a diétámat annak érdekében, hogy a közönségnek a lehető legjobb élményt nyújtsuk. Csak azt remélem, hogy ahol fellépünk majd lesz csirke és rizs, valamint víz, és nem néznek majd rám értetlenül, ha ezeket kérem majd. (nevet) Turné alatt is szeretném majd a formámat megtartani.”

Kövesd a Symphony Of Swedent a közösségi médiában!

Facebook: facebook.com/symphonyofsweden
Twitter: twitter.com/SymphonySweden
TikTok: tiktok.com/@symphonyofsweden
Instagram: @symphonyofsweden

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top