Keresés
Close this search box.
Fotó: Schumy Csaba

„Én hiszek a gondolat teremtő erejében!”

Fotó: Schumy Csaba

A boldogság az egyik legfontosabb dolog az életben – az örömteli állapot, életérzés elérésében azonban nem csak a családnak, hanem az iskolának is hatalmas szerepe van egy gyermeknél, ezzel pedig – gyakorló édesanyakéntZséda is egyetért. A gyönyörű énekesnő azt is elárulta: lényegesnek tartja, hogy egészen kiskortól tudatosan rávezessük a gyermekeket a pozitív gondolkodásra.

Kézzel készült üzenetek és rajzok a falon, hála, optimizmus, megbocsátás, önbizalom és jócselekedetek… A 2014-ben Bagdi Bella, személyiségfejlesztő tréner, énekesnő által elindított Boldogságóra programot mára közel ezer intézmény építette bele munkatervébe, hogy a pozitív pszichológia eredményeire támaszkodva adjon ötleteket és segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez a legfiatalabb korosztály számára is.

A Boldogságórákon a gyerekek különböző szituációkon, kreatív játékokon keresztül tapasztalhatják meg, mennyi dolog létezik, ami miatt boldog lehet az ember, és boldogságot tud okozni másoknak.

„Én hiszek a gondolat teremtő erejében. Hiszem, hogy amikor reggel felkelünk, csak a mi választásunk, hogy pozitív gondolatokkal kezdjük a napot. A jó gondolatok pedig a napok során tettekké válnak” – kezdte Zsédenyi Adrienn. „Nagyon örvendetesnek tartom, ha a pozitív gondolkodásra már iskolás korban rávezetik a gyerekeket, hiszen ilyenkor még sokkal fogékonyabbak mindenre. Ha megtanulják, hogy a boldogság belülről fakad és sokszor milyen apróságokon múlik, akkor remélhetőleg már iskolás éveikben is boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek és sikeres, érzelmileg is érett felnőtté válnak majd” – tette hozzá Zséda, akinek kisfia Nimród, szeptemberben múlt 9 éves.

A mára tudományosan is bizonyított, országos, ingyenes Boldogságóra programhoz kapcsolódva jelenleg 60 000 gyerek sajátíthatja el a boldogságfokozó technikákat, összesen több mint 3000 pedagógus vezetésével.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top