Keresés
Close this search box.
hammerwhey

Hammer Whey Protein: A szuperétel

A világon mindenki igyekszik fittnek és egészségesnek maradni. Amikor megpróbálsz a lehető legtöbbet edzeni, hogy fenntartsd erőnléted és javítsd a hangulatod, több olyan üzemanyagra van szükséged, amelyek támogatják az edzéseket és az immunrendszert. A tejsavófehérje számos előnyt kínál, amelyek segítenek megőrizni az erőt, miközben erősítik az immunrendszert.

Ami a fehérje kiválasztását illeti, az első számú választásom a tejsavófehérje-izolátum, amelyet a Hammer Whey Proteinben használunk.

Íme, miért:

1. Felsőbbrendű fehérjemérési sztenderdek

Függetlenül attól, hogy milyen fehérjeminőség-mérést alkalmazunk – biológiai érték (BV), fehérjehatékonysági arány (PER), fehérje emészthetőségi korrigált aminosav pontszám (PDCAAS) vagy nettó fehérjefelhasználás (NPU) –, a tejsavófehérje kerül a legjobb helyre. A fehérje-izolátum a tejsavófehérje előnyös formája.  A Hammer Whey Protein 100% tejsavófehérje izolátum.

2. Mind a kilenc esszenciális aminosav leggazdagabb forrása

A hisztidin, az izoleucin, a leucin, a lizin, a metionin, a fenilalanin, a treonin, a triptofán és a valin „esszenciális” aminosavak, mivel ezeket a szervezet nem tudja előállítani, és külső forrásokból kell beszerezni. A tejsavófehérje-izolátum tartalmazza a legnagyobb mennyiséget mind a kilenc esszenciális aminosav közül, beleértve a legfontosabb elágazó láncú aminosavakat (BCAA).

3. Rendkívüli immunrendszer-erősítő tulajdonságok

A tejsavófehérje kiváló glutaminsavat, ciszteint és glicint tartalmaz – a glutation termeléséhez szükséges három aminosavat. A glutationt sok szakértő az első számú antioxidánsnak tartja. Egy másik aminosav, amelyet a Hammer Whey Proteinhez adnak, a glutamin (6 gramm kanalanként), számos előnnyel jár az általános egészség szempontjából. Ezenkívül a tejsavó speciális fehérjéket, úgynevezett immunglobulinokat tartalmaz, amelyek stimulálják az immunrendszer működését.

4. Védelem a 2-es típusú cukorbetegség ellen

A magas zsírtartalmú étrend általában túlzott súlygyarapodást okoz, valamint olyan anyagcsere-szövődményeket, amelyek a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázatával járnak. Egy vizsgálatban az egereket 11 hétig magas zsírtartalmú étrenddel etették. Az egyik csoport nem kapott tejsavófehérjét, míg a másik csoporttal 100 gramm tejsavófehérjét etettek (megjegyzés: ez körülbelül 12 grammnak felel meg egy 165 kilós ember esetében).  Az eredmények azt mutatták, hogy a tejsavófehérjét tápláló egerek glükóztoleranciája és inzulinérzékenysége is észrevehető javulást mutatott, összehasonlítva azokkal a kontroll egerekkel, amelyek nem fogyasztottak tejsavófehérjét.

5. Hangulat javulás

Bár általában nem esik szó a tejsavófehérje fő előnyeiről (talán azért, mert olyan sok), a tejsavófehérje javítja a hangulatot.  A kutatások kimutatták, hogy a tejsavófehérje, az alfa-laktalbumin egy része növeli az agy szerotonin aktivitását és a megküzdési képességet, és javítja a hangulatot stresszhelyzetben.

6. Kevesebb fájdalom és gyulladás

A napi 20+ gramm tejsavófehérjét fogyasztó alanyoknál jelentősen csökkent a C-reaktív fehérje (CRP) szintje, amelyet a kutatók „a gyulladás érzékeny markereként” emlegetnek. 

7. Súlycsökkentés támogatása

Különböző országokból származó, nem cukorbeteg férfiak és nők körében végzett kiterjedt tanulmányban a kutatók azt találták, hogy a BCAA-k fokozott bevitele a túlsúly alacsonyabb korrigált kockázatával jár. 

Összefoglalás

Tekintettel a tejsavófehérje-izolátum minden előnyére, a „fehérjeporról” „szuperélelmiszerre” való kategóriaváltása minden bizonnyal indokolt, ezért ügyelj arra, hogy minden nap elegendő mennyiséget fogyassz. Az élelmiszerekből és kiegészítőkből származó fehérjebevitelnek napi 1,4 g/ttkg és 1,7 g/ttkg között kell lennie. Használd az alacsonyabb mennyiséget a nem/könnyű edzésnapokon, és a magasabb mennyiséget a nagy volumenű/intenzitású edzés időszakaihoz alkalmazd.

Példa:

 * 180 font személy = 81,82 kg

 * 81,82 x 1,4 = 114,5 gramm fehérje naponta

 * 81,82 x 1,7 = 139 gramm fehérje naponta

Tipp: Fogyassz el egy adag Hammer Whey Proteint vízben elkeverve közvetlenül lefekvés előtt.  További részletekért olvasd el a HGH emelése alvás közben című cikket.

Szerző: Steve Born

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top