Keresés
Close this search box.
Fotók: Facebook/Instagram (Bús Edina)

„Mondhatnak bármit, én jól érzem magam a bőrömben!”

Fotók: Facebook/Instagram (Bús Edina)

Bús Edina hazánk egyik legnépszerűbb sportolónője – habár a legtöbben autóversenyzőként ismerték meg, jelenleg teljesen más sportágaknak hódol. A gyönyörű sportolónő pénteken ünnepelte születésnapját, ennek apropóján interjút készítettünk vele egészségről, életmódról, s a jövőbeli terveiről, céljairól.

Új év, új élet – sokan tartják magukat ehhez a mondáshoz, s rengetegen tesznek újévi fogadalmat. Eddig Edina is így volt ezzel. „Most kivételesen nem tettem fogadalmat. Jelenleg annyira helyén van az életem minden téren, hogy még a gondolat sem merült fel bennem. Úgy gondolom, ahhoz, hogy véghez vigyünk valamit az életben, nem fogadalmak kellenek, hanem tettek” – kezdte a Sportime Magazinnak adott interjúját Edina, aki mostanában a CrossFitnek és a súlyemelésnek hódol.

„A CrossFit edzésformával tavaly nyáron kezdtem el foglalkozni. A párom több éve űzi már ezt a sportot, versenyzett is korábban, az ő tanácsára mentem el Budapest egyik legjobb CF termébe, ahol rögtön személyi edző kezdett el foglalkozni velem. Ő Jung Beáta, aki Magyarország legjobb női súlyemelője. Nyilván innen a súlyemeléssel való próbálkozás, itt a legjobb kezekben vagyok, hiszen a legjobbtól tanulhatok! Emellett csoportos órákra is szoktam járni, ami borzasztóan motiváló, mert ebben a sportban olyan összetartás van, amivel ritkán találkozik az ember. A CrossFit B’BROS terme kiváló hely arra, hogy fejlődj, a lehető legjobb formába hozd magad, mindezt profi szakemberek segítségével. Ez a fajta edzés változatos, soha nem csinálod ugyanazt, és szerintem ez a változatosság fontos ahhoz, hogy ne unj rá az adott dologra – de ez az élet minden területére egyaránt igaz” – mesélt Edina az új szenvedélyéről, aki hangsúlyozta, hogy az étkezésére továbbra is rendkívül odafigyel.

„Alapvetően szigorúbban kell figyelnem a táplálkozásra, mivel nem vagyok vékony alkat. Imádok enni, ezért könnyen feljönnek a plusz kilók. A tavalyi évben lazábban vettem ezt, élveztem az életet, amibe a finom vacsorák, a nasik simán belefértek. 2016. végén, az ünnepek után azonnal elkezdtünk rendszeresen keményen edzeni, azóta az étkezésre is jobban odafigyelek. Télen nincs annyi program lehetőség számunkra, mint nyáron, amikor a jó időben állandóan a szabadban tartózkodunk, így az étkezésre nagyobb figyelmet fordítok. Viszont nem vonok meg magamtól szigorúan semmit, szimplán figyelek az időzítésre és a kellő mennyiségű mozgásra. Mire jön a nyár, már biztosan tudatosabbá fogom tenni az étkezési szokásaimat, főleg úgy, hogy most betöltöttem a 30-at, hiszen úgy tartják, hogy innentől kezdve könnyebben jönnek a nem kívánatos plusz kilók…” – mosolygott Edina, aki azonban megnyugtatott mindenkit: „Viccet félretéve, mondhatnak bármit, mert én jól érzem magam a bőrömben!”

Bús Edina karrierje során rengeteg férfit utasított maga mögé. A legtöbb versenyzővel ellentétben azonban karrierjét nem gokartozással kezdte, hanem egy vezetéstechnikai centrumban eltöltött tanfolyam után kapott kedvet a versenyzéshez. 2007-től 2010-ig a Suzuki Kupában indult egyedüli hölgyként – ekkor átlagosan 20-25 férfi ellenféllel kellett megbirkóznia. Az eredmények jöttek, hiszen kétszer sikerült az összetettben a negyedik helyen végeznie, 2010-ben pedig az utolsó versenyen dőlt el, hogy sikerül-e elcsípnie a harmadik helyet, azonban egy baleset miatt végül lecsúszott a dobogóról. 2011 és 2012-ben a Lotus Ladies Cup-ban versenyzett, az első évben 13-ból 10 futamon diadalmaskodott. Azonban a 2011-es hungaroringi futam a legemlékezetesebb Edina számára, hiszen akkor az LLC Forma-1-es betétfutam volt, ahol szintén győzött. A dolog pikantériája, hogy az első helyezettnek járó díjat nem más, mint az F1 Mindenható Uraként is becézett Bernie Ecclestone adta át. Itthon még a férfiak közül is igencsak kevesen rendelkeznek ilyen szép karrierrel, így adódik a kérdés: lesz-e folytatás? „Egyelőre az autóversenyzés teljesen háttérbe szorult, más lett a fontossági sorrend, így nem tudok erre választ adni. Ha lesz ilyen alkalom, elsőként értesültök róla!” – kacsintott Edina.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top