Keresés
Close this search box.

Plasztikázás: belevágjak vagy sem?

blank

Egy pár hónappal ezelőtt körbejárta a világot egy amerikai kutatás, miszerint egyre több 30 év alatti nő fordul plasztikai sebészhez. A kommenteket olvasva sok embernél kicsapta a biztosítékot az eredmény, pedig a helyzet közel sem annyira aggasztó, mint ahogy az elsőre tűnik.

Dr. László Zsolt, hazánk egyik legelismertebb plasztikai sebésze is úgy látja, hogy Magyarországon is egyre többet tesznek meg a hölgyek a szépség érdekében. „Hazánkban is egyre nagyobb az igény a szépülésre. A 30 év alatti korosztálynál a kisebb beavatkozások a népszerűek, ilyenek a hyaluronsavas vagy a saját zsírral töltések – ebben a korban ezen beavatkozások fő célja az arc kontúrozása, formázása.

Népszerű beavatkozás még a bőrfelvarrás a mellen vagy a hason. Ennek oka, hogy a társadalom is egyre tudatosabb, egyre nagyobb az igény a formásabb idomokra és gyakran előfordul az is, hogy valakinek fiatalon sikerült több kilótól megszabadulnia, azonban a bőre nem tudott ehhez a nagy súlyingadozáshoz igazodni.

A bőr szépségére a lányok már tinédzserként is odafigyelnek, a frissesség megőrzésére a 20-as években is hatalmas az igény, így már a fiatalabbak közül is egyre többen elkezdik a kisebb ráncok feltöltetését.

Valószínűleg a megnövekedett igény összefügg a megnövekedett társadalmi elvárásokkal, hiszen a hölgyek arra törekednek, hogy minél jobban megfeleljenek az adott kor szépségideáljainak.”

Habár sok negatív megjegyzést olvashatunk a közösségi fórumokon azokkal a hölgyekkel kapcsolatban, akik szépészeti beavatkozáson estek át, szerencsére a való világ nem ennyire kirekesztő. Dr. László Zsolt szerint a társadalom egyre toleránsabb a plasztikázással. „Véleményem szerint az emberek többsége nem ítéli el az olyasfajta plasztikai beavatkozásokat, amelyek javítanak a páciens kinézetén és önképén. Ezek alatt az olyan szépséghibákat értjük, amik már egészen fiatal korban kialakulnak, és végig kísérik a gyermekkort, ebből adódóan pedig pszichés problémákat is okozhatnak.”

A másik végletbe sem szabad azonban beleesni. Dr. László Zsolt szerint nem szabad a szépség oltárán mindent feláldozni. „A 20-as korosztályból utasítok vissza egyébként a legtöbbet a jelentkező páciensek közül. Vannak, akik egészen fiatalon szeretnék az arcukat simábbá tenni, vagy túl ráncosnak találják a szemhéjukat, és ezt szeretnék korrigáltatni, pedig ezekhez még túl fiatalok. De az is előfordul, amikor a meglévő, amúgy szép melleiket szeretnék túl nagyra változtatni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top