Keresés
Close this search box.
Fotó: Christian Jobst / PID

Bécsben leplezték le az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Fotó: Christian Jobst / PID

A leköszönő ENSZfőtitkár, Ban Ki-Mun utolsó hivatalos külföldi útja az osztrák fővárosba, Bécsbe vezetett, amelynek keretében leleplezte a szervezet fenntartható fejlődési céljainak brandjeit, amelyeket az UNO-City látogatóközpontjában mostantól bárki megnézhet.

December elején az osztrák fővárosba látogatott az ENSZ leköszönő főtitkára, hogy a szervezet bécsi központjában leleplezze a fenntartható fejlődési célok brandjeit. Az Egyesült Nemzetek Szervezete ugyanis rendkívül nagyratörő célokat tűzött ki maga elé az elkövetkező csaknem 15 évre. 2030-ig többek között fel akarja számolni a szegénységet és az éhezést a világon, minden gyermek számára biztosítani szeretné, hogy iskolába járhasson, óvni akarja a Földet és a környezetet, meg akarja szüntetni az egyenlőtlenséget és békés, igazságos, befogadó társadalmakat szeretne létrehozni. A 17 nagyszabású cél most mind egy-egy brandet kapott a szervezet bécsi központjában, ahol bárki megnézheti őket. Ez évente több mint félmillió embert jelent.

De más módon is folyamatosan emlékeztetik a szervezet magas rangú képviselőit és munkatársait a fenntartható fejlődési célokra. Májusban mutatták be ugyanis azokat a konferenciamappákat, táskákat és hátizsákokat, amelyeket migrációs háttérrel rendelkező nők készítettek egy bécsi integrációs projekt keretében, méghozzá az ENSZ és szervezetei leselejtezett kiállítási ponyváiból, molinóiból stb. A különleges, Béccsel és az ENSZ-szel kapcsolatos üzeneteket, hordozó táskák és mappák így nemcsak az osztrák fővárosra emlékeztetik folyamatosan a szervezet munkatársait a konferenciákon, hanem a fenntartható fejlődési célokra is.

Az osztrák főváros még 2016 áprilisában csatlakozott az ENSZ 17 fenntartható fejlődéssel kapcsolatos céljához, vállalva ezzel, hogy Bécs is támogatja a nemzetközi szervezetet a megvalósításukban.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top