Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Palkonyai Dűlőfutás)

Harmadszor rendeznek dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között

Fotó: Facebook (Palkonyai Dűlőfutás)

Harmadszor rendeznek dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között április 29-én: a Palkonyáról induló rendhagyó sporteseményen résztvevők idén is 9,9 és 19 kilométeres táv közül választhatnak, a nevezőket gasztronómiai programok és finom borok is várják.

Rechnitzer Szilvia szervező az MTI-nek elmondta: a helyi borászok támogatásával megvalósuló kezdeményezésen tavaly mintegy 360 futó vett részt, idén pedig rekordszámú – több mint 450 – versenyző regisztrált.

A borrégió északi peremén fekvő településről induló versenyen a több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívást – fűzte hozzá.

Rechnitzer Szilvia szerint az esemény remek alkalmat kínál a többi között a villányi dűlők, a Szent Bertalan kápolna, a Vylyan pincészet szőlőligetei és az országos kéktúra egy-egy szakaszának megismerésére.

A futás mellett számos szórakoztató és gasztronómiai program, illetve nyitott pincék is várják a versenyzőket, a szurkolókat és az érdeklődőket Palkonyán.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nevezni helyszínen is lehet: minden résztvevő pólót, oklevelet és „egy esztétikus, különleges minőségű” befutóérmet kap; a gyerekeket pedig ügyességi kötélpark is várja.

A részletekről a hivatalos weboldalon, ide kattintva lehet tájékozódni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top