Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (31. Wizz Air Budapest Félmaraton)

Hetvenhét országból érkeznek a budapesti félmaratonra

Fotó: Facebook (31. Wizz Air Budapest Félmaraton)

Egyéniben több, mint tízezren, összesen pedig 15 ezren vesznek részt a vasárnap megrendezésre kerülő 31. Wizz Air Budapest Félmaratonon.

A Budapest Sportiroda (BSI) csütörtöki tájékoztatása szerint külföldről 77 országból összesen 2177 nevezés érkezett, ami rekord az esemény történetében. A startpisztolyt 9 órakor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter süti el a Városligetben, egyúttal ő maga is teljesíti a 21,097 kilométeres távot.

Érdekesség, hogy az indulók közül 332-en – 171 férfi és 161 nő – életük első félmaratonija előtt állnak, közülük a legidősebb a 66 éves Ignácz Magdolna. A verseny korelnöke a 83 éves Kenyér Imre lesz, de rajta kívül még három 80 évnél idősebb indul, a legidősebb hölgy a 73 éves Czenner Zsuzsa.

A viadal immár hagyományosan félmaratoni országos bajnokság is lesz. Az ob-ra 72-en neveztek, a férfi mezőny 41, míg a női 31 fős. A bajnokságon két riói olimpikon, Erdélyi Zsófia és – az egyben címvédőJózsa Gábor, továbbá a tavalyi női aranyérmes, Kácser Zita is részt vesz.

A BSI tájékoztatásából az is kiderül, hogy a futók kiszolgálására – a várható nagy melegre való tekintettel is – többek között 12 ezer szivaccsal, 20 ezer liter vízzel és 6000 banánnal készülnek.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top