Keresés
Close this search box.
Fotó: Szabó Kriszta

Huszonötödik alkalommal is több ezren választottak sportágat

Fotó: Szabó Kriszta

Szeptember 13-14-én került megrendezésre a Jubileumi Budapesti Nagy Sportágválasztó a Merkapt Sportközpontban. A rendezvény huszonötödik alkalommal, több ezer ember szeme láttára és tapasztalatára alapozva érte el célját. Miszerint fiatalok és idősek, gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálhatják a számukra megfelelő sportágat, kortól és nemtől függetlenül. Jól példázza ezt a futball legenda, Dunai Antal, illetve az úszó, Késely Ajna és a kardvívó, Pusztai Liza esete, hiszen előbbi 76 évesen látogatott el a jubileumi eseményre, utóbbiak pedig 18 évesen képviselték méltón saját sportágukat.

Az eseményen edzők, szakemberek instruálása mellett kipróbálható volt 109 sportág, amely aktív tapasztalást, igazi sportélményt adott, s ezáltal pozitív irányba tudta befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást.

Nagy érdeklődés kísérte a Sportágválasztó testvérrendezvényét, a Nagy Hangszerválasztót is, ahol a nagyközönség zenészek és zenetanárok segítségével próbálhatott ki 20 hangszert. Számos fellépő színesítette a programot: Bűdi Szilárd és zenekara, a Tutta Forza Piccola együttes, a Stringendo vonószenekar, Novák Anikó, Szekszárdi klarinét kvartett, MAZ Big Band, Grenella Orsi és Patyi András, Benji, a Molnár Antal Zeneiskola vonószenekara, Virtuózok kamaraegyüttes, Etüd fúvószenekar, Arpeggio gitárzenekar.

A rendezvényen kiállítóként jelen volt a Yellow Road System csapata, melynek élén Harsányi Gergely volt válogatott kézilabdázónk áll. A szombati napon több mint száz gyermek fizikumát, fizikai teljesítőképességének határait és lehetőségeit vizsgálták.

A rendezvényen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan véradásra is volt lehetőség. A Magyar Vöröskereszttel együtt szervezett kampányra összesen 55 véradó jelentkezett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top