Keresés
Close this search box.
Fotó: Czeglédi Zsolt

Művészet dobozban – Debrecenben

Fotó: Czeglédi Zsolt

Art unboxed címmel rendhagyó sorozatot indított a debreceni MODEM, amelynek keretében a múzeum gyűjteményét csomagolják ki a szó valós és átvitt értelmében egyaránt.

Művészet dobozban címmel izgalmas művészeti projekttel rendezték be a debreceni főtéren álló konténert: öt, Debrecenhez szorosan kötődő kortárs képzőművész videómunkáit zárták a hatalmas dobozba, a nyitás szó mindennemű jelentésében bízva.

A munkák a járványügyi helyzetre tekintettel a kirakatokon kívülről láthatók és nézhetők 3 héten keresztül a Kossuth téren, március 13. és április 7. között.

Több mint 300 műalkotás található a raktárban, amellyel számot vetünk és megbontjuk a rendet: hétről hétre kiválasztunk néhány művet és alkotóikat, akikkel a MODEM Facebook-oldalán kicsomagolunk egy-egy munkát, sőt, magukat az életműveket is. Miközben a virtuális térben e kibontással kísérletezünk, a maguk fizikai valóságában a kiállítások és műalkotások továbbra is szoros keretek közé és zárt falak mögé kényszerülnek. E paradoxon szorításában nyitunk ismét bezárva, egy nyelvi véletlennek köszönhetően új címmel. Az anyanyelvi árnyalatokat és játékosságot nem ismerő fordítóprogram esetlenségét kihasználva a virtuális térben mozgó Art unboxed sorozat ellenpólusaként Művészet dobozban címmel mutatjuk be a kicsomagolt munkákat a főtéren – ezúttal konténerbe zárva. A nyitás szó mindennemű jelentésében bízva…” – írják a kiállításról a szervezők.

Az alkotókGallai Judit Ágnes, Molnár Judit Lilla, Pettendi Szabó Péter, Szabó Károly és Váczi Lilla – ikonikus debreceni helyeket és helyzeteket – emlékmű, lakótelep, zsibogó, tetoválás, otthon, tűz, víz és repülő – mutatnak be a kiállítás keretében.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top