Keresés
Close this search box.

Irány Debrecen!

blank

Debrecen Tiszántúl kulturális központja már hosszú évtizedek óta a kirándulni vágyó magyar családok egyik elsődleges célpontja, azonban a cívisváros lakossága a helyi egyetemeknek köszönhetően jelentősen „megfiatalodott”, éppen ezért a jövőben az egyik legnagyobb fesztiválvárossá nőheti ki magát – Debrecen turisztikai hivatala pedig mindent megtesz azért, hogy a város a feladathoz maximálisan felnőjön.

Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre az I. Rozé és Habzóbor fesztivál Debrecenben, a helyszín pedig nem volt más, mint a már ikonikussá vált Nagyerdei Víztorony. A rendezvényen számtalan minőségi italból lehetett válogatni, illetve meg is lehetett kóstolni Debrecen Város 2017-es vörösborát, a Centurio Szőlőbirtok Összetett elnevezésű nedűjét, amely a Kékfrankos és a cabernet franc házasításából született. Habár a rendezvény mindenkinek remek szórakozást kínált – a szombat esti élő koncerten rengeteg kisgyermek ropta a Nyughatatlan koncertjén – azonban Gődény Gábor, a VisitDebrecen vezetője szerint ez csupán egy bemelegítés volt, az idei, debreceni buliszezon pedig a jubileumi, X. Campus Fesztiválon csúcsosodik majd ki, amelyen a több, mint kétszáz magyar előadó (például Rúzsa Magdi, Tankcsapda, Halott Pénz, Punnany Massif vagy a Quimby) mellett nemzetközi szupersztárok is színpadra lépnek: július 21.-én, pénteken az Electronic Beats Nagyszínpadán 22 órától a The Prodigy, míg másnap, ugyanezen a helyszínen és ugyanebben az időpontban a dán Lukas Graham szórakoztatja majd a X. Campus Fesztiválra kilátogatókat. A négy napos fesztivál alatt egyébként összesen kilenc színpad közül választhatnak a bulizni vágyók, így mindenki megtalálhatja majd a zenei ízlésének megfelelő koncertet. A jegyárakról bővebben ide kattintva, a X. Campus Fesztivál hivatalos weboldalán olvashatsz bővebb tájékoztatást.

 

Debrecen mindenre felkészült

Magyarországnak megvannak a maga fesztivál fővárosai, amelyek köré üdülő paradicsomok is épültek – természetesen általában emberi távolságokon belül. A szervezők ennek megfelelően felkészültek arra, hogy idén hatalmas lesz az érdeklődés a X. Campus Fesztivál iránt: a koncerthelyszínektől akár gyalog is pár perc alatt elérhető távolságon belül vannak a szállodák, illetve aki inkább alkoholfogyasztás nélkül szeretné élvezni az élő zenét, az akár biciklire is pattanhat buli után a kedvező kölcsönzési lehetőségeknek köszönhetően (debreceni látogatásunk alatt volt egy olyan tipikus Hollandia-érzésünk a várossal kapcsolatban, kevés autót, viszont rengeteg kerékpárost láttunk – a szerk.).

Ha nem csak fesztiválozni, hanem kikapcsolódni is szeretnél, valamint ha két koncert között jól esne egy kellemes, hűsítő fürdőzés a nyári forróságban, akkor az Aquaticum Debrecen és Termál Wellness Hotelt ajánljuk, amely a Nagyerdő szívében helyezkedik el – az Aquaticum Spa fürdőkomplexumban pedig élményfürdő, termálfürdő, strandfürdő valamint szauna használatára is lehetőség nyílik és gyakorlatilag a vasútállomás innen akár egy 40 perces sétával is elérhető. Aki nem annyira kalandvágyó, hogy a nyári forróságban ennyit gyalogoljon, annak sem kell kétségbe esnie, ugyanis az 1-es villamossal szinte minden fontosabb helyszín elérhető mindössze 15 perc alatt.

 

A fiatalok városa

Igaz, ami igaz, Debrecenben az utóbbi években rohamosan megnövekedett a fiatal lakosok száma, ami nem véletlen, hiszen a világon számos diák számára vonzóak a Debrecenben Egyetem, vagy a Debreceni Református Hittudományi Egyetem képzései, ennek megfelelően a debreceni lakosság egyre nagyobb hányadát teszik ki a tanulni vágyó diákok. Az egyre növekvő turistaigényt egyébként az utóbbi években a Debreceni Nemzetközi Repülőtér járatai és járatszámai is kielégítik, hiszen innen már közvetlenül elérhető például London, München, Milano, Malmö, Párizs vagy éppen Tel Aviv is.

Kijelenthetjük, hogy Debrecenben minden adott ahhoz, hogy a közeljövőben az egyik legnagyobb fesztiválvárossá nője ki magát – mindemellett a kiváló sporthelyszíneknek, szállodáknak köszönhetően rengeteg szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden korosztály számára.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top