Keresés
Close this search box.

Tabuk nélkül a combplasztikáról

blank

Habár manapság a teltebb, nőiesebb alak a divat, mégis sok hölgy életét megkeseríti a túl vastag comb, amely a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód egyik velejárója.

A pácienseket leggyakrabban a comb egyes részein lerakódott zsírréteg zavarja, amelyek sokszor zsírleszívással korrigálhatóak, azonban előfordulhat az, hogy combplasztikára van szükség. A témával kapcsolatban Magyarország egyik legelismertebb plasztikai sebésze, Dr. László Zsolt válaszolt a felmerülő kérdésekre. „Tudni kell, hogy a zsírleszívással a comb külső részét formázzuk, míg a plasztika a comb belső részét korrigálja. Fontos tudni, hogy a combplasztika hegei nagyon csúnyán gyógyulnak.

A combplasztikának két típusa van: az egyiknél a comb és az inguinalis redőnek a folytatásánál egy ívelt metszésből dolgozzuk el a bőrt, vagyis a felesleges bőrt és zsírt eltávolítjuk. Ez egy korlátoltabb megfeszítési lehetőséget biztosít – vagyis oldalirányú megfeszítést csak minimális értékben tud garantálni.

A másik lehetőségnél a comb belső élénél vezetett egy úgynevezett radial, azaz hosszirányú metszést ejtünk, amely egészen a térd fölötti zónáig húzódik – ennek a hegnek a gyógyulási hajlama viszont elég rossz.

Amikor egy páciens combplasztikát szeretne vállalni, akkor a konzultáción először mindig azt mérlegeljük, hogy mennyire van a comb problémás részén a bőr megereszkedve és ezek alapján döntjük el, hogy mennyire éri meg a páciensnek az adott beavatkozás: vállalja a hegesedést, viszont szép és feszes combja lesz, vagy marad inkább a zsírleszívásnál amely szintén javíthat a helyzeten, de csak részleges eredményt lehet elérni, viszont nem maradnak utána csúnya hegek a műtött területen. Azonban utóbbinál sem kell kétségbeesni: habár a hegek maradandóak, de az idő előrehaladtával jelentősen halványulnak.”

Dr. László Zsolt az is elárulta, hogy a combplasztika lehetőségével leggyakrabban azok a hölgyek szoktak élni, akik nagy súlyfeleslegtől szabadultak meg, viszont a combrészen jócskán maradt felesleges zsír és bőr, amitől már csak műtéti úton lehet megszabadulni. „A beavatkozás megközelítőleg 1-2 órát vesz igénybe, ami után a páciens egy napot tölt a klinikán, s másnap már haza is mehet. A varratszedésre és a következő kontrollra általában a műtét utáni második hétben kerül sor, szorítóruhát viszont még az ezt követő 4-6 hétig viselni kell, illetve nem szabad megerőltetnie magát valamint a sportolás sem javasolt.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top