Keresés
Close this search box.
pexels tima miroshnichenko 8376138

Táplálékkiegészítő protokoll csontjaid védelmére

Az évek során számos emailt kaptam a Hammer család tagjaitól, akik különböző csonttörésekről számoltak be. Ezek mindig elszomorítanak engem, hiszen nem tudnak edzeni, versenyezni, sőt, a napi tevékenységüket sem képesek folytatni. Ezek a sportolók/aktív emberek azért kerestek meg, mert mindent meg akartak tenni annak érdekében, hogy felgyorsítsák felépülésüket, és mielőbb vissza tudjanak térni az aktív életmódhoz.

Ez az az élethelyzet, amire javaslom ezt a protokollt. Hidd el, rengeteg kutatást végeztem ebben a témában, főleg azért, mert utálom azt látni, hogy a sportolók jelentős ideig nem edzhetnek. Jó hír viszont, és boldogsággal tölt el, hogy jöttek e-mailek olyan ügyfelektől, akik hűségesen követték ezt a kiegészítő programot, és tudatták velem, hogy „jobban működik ez a protokoll, mint én azt valaha is képzeltem”.

Ez a kiegészítő program azoknak is hasznára válik, akik védekezni próbálnak a csontritkulás ellen, vagy akiknél alacsony csontsűrűséget diagnosztizáltak. Mint mindig, amikor egészségügyi állapotról beszélünk, kérlek, konzultálj egészségügyi szakemberrel, mielőtt elkezdenéd a kiegészítő programot, különösen, ha éppen vényköteles gyógyszert szedsz.

Elég is a beszédből, íme a protokoll erre a problémára! 

Essential Mg

A csontok egészségéhez létfontosságú tápanyagok közül, a magnézium vitathatatlanul a legfontosabb az összes közül.

Adagolási javaslat: A javasolt napi bevitel (NRV) a magnéziumra 420 mg férfiak részére és 320 mg nőknek. Az optimálisabb mennyiség azonban naponta (ODI) 500-750 mg magnézium fogyasztás.

Bór

A bór létfontosságú a csontok egészségének megőrzéséhez és azok javításához, mivel szerepet játszik a kalcium, a magnézium, a foszfor és a D-vitamin csontépítő hatásaiban.

Adagolási javaslat: 1 kapszula naponta egyszer vagy kétszer.

Szelén

(a Premium Insurance Caps-ban és az LSA Caps-ban található)

Ennek a nyomelemnek a csontok egészségében betöltött szerepe összetett, de úgy gondolják, hogy fontosságának egy része az antioxidáns tulajdonságainak köszönhető.

Adagolási javaslat: A több nem jobb a szelén esetében, ezért ne lépd túl a napi 400 mikrogrammot.  Egyes élelmiszerek – főleg a halak, például a tonhal és a laposhal – tartalmaznak némi szelént, míg a brazil dió a leggazdagabb forrása ennek a nyomelemnek (1 uncia 544 mcg-ot tartalmaz).  Napi négy kapszula Premium Insurance Caps (57 mcg) és négy kapszula LSA Caps (100 mcg) ideális mennyiségű szelént biztosít.

EndurOmega

A halolajban található omega-3 zsírsavakkal (EPA és DHA) végzett kutatások azt mutatják, hogy erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásuk van. Emiatt a halolaj ideális a csonterősítő/csontritkulás elleni kezeléshez, tekintettel a gyulladás szerepére a csontritkulásban.

Adagolási javaslat: 2 lágyzselé, napi 2-3 alkalommal étkezés közben.

Hammer Whey Protein és Organic Vegán Protein

Számos tanulmány dokumentálja a törések gyógyulásának felgyorsulását akár a fehérjebevitel 10-20 grammos növekedésével is.

Egyéb javaslatok:

D-vitamin – Enduro D

A napi D-vitamin mennyisége széles skálán mozog az optimális szint fenntartásához, de az általános javaslat napi 2000-4000 NE. 

K2-vitamin – Enduro D

Ez rendkívül fontos az emberi egészség számos területén, beleértve a csontok egészségét is.

Szerző: SteveBorn

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top