Keresés
Close this search box.
2021 magyar tereprallye magyar bajnokság kalocsa előzetes1 hodola 3

Hodola Richárd: a cél ismét az élmezőny Kalocsán

Súlyos sérülését követően egyre jobb eredményeket ér el Hodola Richárd, a korábbi magyar bajnok tereprallye-motoros. Legutóbb már a HunGarian Baja világkupa-futamon a legjobb tízben – a 9. helyen – végzett. A hétvégén rendezendő ötödik magyar bajnoki futamon, a Kalo Race viadalon szeretne a legszűkebb élmezőnyben végezni, hogy aztán utána újra elinduljon a Marokkó Rallye-n, ahol több mint két éve kis híján befejeződött a pályafutása.

A tavalyi, versenymentes év után a poraiból feltámadó hazai tereprallye szakág 2021-re egy hatállomásos bajnokságot írt ki, amelyből négy viadalt – a Riverside Baja, a Baja Satu Mare, a Nyír1 Baja és a HunGarian Baja – már meg is rendezett nagy sikerrel és még nagyobb mezőnnyel. Az ötödik versenyre, a Kalo Race szeptember 24-25. között kerül sor, és a sportág két évtized után tér vissza Kalocsára. Maga a verseny nemcsak a hazai bajnokság ötödik viadala, hanem az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság következő állomása is lesz egyben.

A mezőnyben természetesen ott lesz a korábbi többszörös magyar bajnok motoros, Hodola Richárd is, aki hosszú és súlyos sérüléséből felépülve az idei viadalokon fokozatosan javulva tért vissza a versenyzéshez. Legutóbb, a hazai rendezésű HunGarian Baja világkupa-futamon már a legjobb tíz között végzett. Nagyon bízik abban, hogy a balesetét követően szépen lassan utoléri 2-3 évvel ezelőtti önmagát, és a versenyeken ismételten a győzelemért, a dobogós helyekért harcoltak.

„Gyerekkorom óta motorozom, és mindig is nagyon vonzott a sivatag, ez a két szenvedély találkozott össze 2009-ben, amikor elő alkalommal vehettem részt a  Budapest-Bamako Rallye-n. Itt tapasztaltam meg, milyen csodálatos élmény végtelen homokdűnéken és érintetlen tengerpartokon motorozni. Ezt követően még 2 alkalommal teljesítettem ezt a távot. Két esztendővel ezelőtt hatalmasat buktam a Marokkó Rallye-n, töréseket szenvedtem el, és szinte csodaszámba megy, hogy ennyi idő után már ismét itt lehetek” – jelentette ki Hodola.

A motoros elárulta, a hétvégi, kalocsai versenyen is az lesz a célja – mint az idei megmérettetéseken mindenhol –, hogy tovább javuljon a teljesítménye, és abban bízik, hogy a Kalo Race-en komoly harcban lesz a legjobb helyezésekért, kifejezett helyezésekben nem szeretne jósolni. Mint elmondta, nem egyedül készül, ugyanis Szvoboda Bence, a 14-szeres motorcross bajnok segíti abban, hogy minél előbb a régi lehessen.

„Egyelőre az a célom, hogy mindem versenyen javítani tudjak a teljesítményemen, és ez eddig működik is. Nem titok, a kalocsai versenyt követően visszatérek oda, ahol kis híján minden befejeződött, hiszen beneveztem a Marokkó Rallye-ra. A kalocsai viadalra ígért löszös, földes és homokos talaj keveréke egyrészt izgalmas versenyt sejtett, másrészt akár egy kiindulási pontot is jelenthet a motor beállítását tekintve, annak ellenére, hogy a marokkói versenyt klasszikus sivatagi terepen rendezik majd” – fogalmazott a motoros, aki hozzátette, egyelőre nem szerepel a tervei között a Dakar, de nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egyszer a világ legismertebb viadalán is rajthoz álljon.

Ám addig már a közelgő feladatára, a hétvégi Kalo Race-re összpontosít.

(nyitókép: Magyar Tereprallye Kommunikáció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top