Keresés
Close this search box.
lahm2

Interjú Philipp Lahmmal: a magyarokról, a bajorokról, a világbajnoki esélyekről

Exkluzív interjút adott a Network4-nek Phillipp Lahm, minden idők egyik legjobb szélső védője, a Bayern München és a német válogatott legendája. A bajorok csapatkapitányaként nyolcszor ünnepelhetett bajnoki címet, hatszor Német Kupát, egyszer pedig a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Lahm 113 alkalommal viselhette a német labdarúgó-válogatott mezét és három egymás követő világbajnokságon végzett a dobogón a Nationalelffel. A 38 éves, az aktív labdarúgástól visszavonult Phillipp Lahm a kommentátor-műsorvezető Ambrus Tamással beszélgetett, a magyar válogatottról jó véleménye van, a német csapatot nem félti Katarban, és egy új kihívás is megtalálta a közelmúltban.

A magyar válogatott Németország felett aratott győzelme a Nemzetek Ligájában meglepte a bajorok legendáját. „Meglepődtem, hiszen az ember nem abból indul ki, hogy a német válogatott saját közönsége előtt nem tud nyerni Magyarország ellen. Én magam is azt vártam, hogy hazai győzelem születik, de aztán csalódnom kellett. Ettől függetlenül elismerésem a magyar csapatnak, amely remekül játszott. A németek nem igazán voltak jók, ennek egyenes következménye volt a vereség” – mondta a futballista. „Természetesen egy csapat önbizalmának mindig jót tesz, ha győzelmeket arat, de a német válogatottra mindig is jellemző volt, hogy egy nagy torna előtt közvetlenül megfelelően tud ráhangolódni az eseményekre, jól sikerül a felkészülése. Igazi tornacsapat vagyunk, mindig is annak számítottunk, úgyhogy emiatt is gondolom azt, hogy Katarban is mi leszünk az egyike a favoritoknak” – mondta Lahm, aki kicsit sem félti csapatát a hamarosan kezdődő világbajnokságon. Lahm egy kicsit mélyebben is elemezte a magyar válogatottat.

„A magyar válogatott pillérét jelenti a három, Lipcsében játszó légiós: a kapus Gulácsi, előtte Willi Orban és Szoboszlai, akik a Bundesligát képviselik, de nemzetközi szinten is komoly tapasztalattal rendelkeznek. Olasz edzőjük van, és egyértelműen lehet látni, mennyire rendezettek, szervezettek védekezésben. Emellett viszont megvan a minőség a támadójátékukban is. Éppen ezért úgy vélem, a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, ezt láttuk a tavalyi Európa-bajnokságon is, ahol egy rendkívül nehéz csoportban kifejezetten jól teljesítettek. Így volt ez múlt pénteken Németország ellen is, ahol nagyon szervezett játékkal rukkoltak elő” – nyilatkozta a Network4-nek.

Lahm Julian Nagelsmannról, a Bayern edzőjéről is véleményt mondott. „Tavaly ugye megnyerte a bajnoki címet a csapattal, ami mindig a minimális elvárás a Bayernnél. Egy trófea, lehetőleg a bajnoki arany az alap ennél a klubnál. Most azt kell látni, hogy a támadásoknál sokszor hiányzik a kreativitás. Kiváló támadók vannak a csapatnál, remek játékosok, de valahogy az előrejátékban egyelőre nem mindig látom az ötletességet. A gyengélkedő Leverkusen ellen persze legutóbb kijött a lépés. Az biztos, hogy a Bayernnél mindig az első hely a cél, az edzőt és a játékosokat is az alapján ítélik meg, hogy azt sikerül-e megszerezni” – mondta a sokat látott játékos, aki új feladatot kapott: régi klubjánál, a VfB Stuttgartnál tanácsadóként tevékenykedik. „Azon leszek, hogy a futballban szerzett tudásommal, tapasztalataimmal segítsek a Stuttgartnak, hogy újra az élcsapatok közé tartozzon.”

A teljes interjú ide kattintva elérhető.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top