hárspataki gábor

Megvan a karatés Hárspataki Gábor sorsolása

Elkészítették a csoportbeosztásokat a tokiói olimpia karate versenyeire. A sorsoláson kiderült, hogy a 75 kg-os súlycsoportban a magyar színeket képviselő Hárspataki Gábor japán, ukrán, amerikai és egyiptomi ellenféllel küzdhet meg pénteken magyar idő szerint 10 órától a körmérkőzéseken.

Az ötfős csoportokból az első két helyezett jut aztán az elődöntőbe – akik már biztos érmesek –, és az elődöntők győztesei vívják majd a döntőt. Hárspataki Gábor edzője, Fischer Mihály közel egyforma erősségűnek ítélte meg a két csoport, de szerinte valamivel kedvezőbb, hogy versenyzője az A-csoportba került.

„Hasonlóan erős a két csoport, ugyanakkor a másik ötös két kiemeltje, az olasz és az azeri két igen fajsúlyos versenyző, velük szemben valószínűleg nehéz lenne megugrani a továbbjutást. Ebben a csoportban sem lesz könnyű, főleg a japán miatt, de itt talán nagyobb az esély az elődöntőbe kerülésre. A japán ellenfelet Gábor győzte már le, de a hazai pálya miatt a körülmények most kicsit kedvezhetnek neki, úgyhogy ott okos küzdelemre lesz szükségünk. Ha erőviszonyokat kell felállítanom, akkor ez a csoport talán egy fokkal kedvezőbb nekünk” – értékelt Fischer Mihály.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top