Fotó: Facebook (facebook.com/KalifaPage)

„Felmegyek a Déli-nyeregért!”

Fotó: Facebook (facebook.com/KalifaPage)

Varga Csaba ismét elindul felfelé, ezúttal 8000 méter a cél! A hegymászó néhány napja, május 8-án fejezte be a második akklimatizációs kört és ugyan 2 éjszakát eltöltött a kettes és szintén két éjszakát a Lhoce-jégfalban kiépített hármas táborban (7150 m), előzetes tervei ellenére a közel 8000 méteres magasságot (Déli-nyereg) akkor nem sikerült elérnie.

Mivel az előrejelzések alapján mától hosszabb időre bezáródik az időjárási ablak, a Kalifa Alpin Csapat vezetőjével, Sarhan Omarral egyeztetve Csaba úgy döntött, hogy mindössze 2 nap alaptábori pihenő után ismét felfelé indul, hogy elérje a Déli-nyereg magasságát és ezzel feltegye a pontot az akklimatizációjára.

A Kalifa Alpin Csapat hegymászója május 11-én, helyi idő szerint a kora reggeli órákban indult el az idén már sajnálatos balesettel bemutatkozó Khumbu-jégesésen át egyenesen a 6500 méteren kialakított kettes táborig, ahova szerencsésen meg is érkezett.

Csaba jó erőben van, magabiztos és elszánt, mindenképpen tökéletesíteni akarja az akklimatizációját, hogy a csúcstámadásnak a lehető legjobb esélyekkel vágjon neki. Nincs könnyű dolga, a Déli-nyeregért, ahova most készül már lényegében egy kisebb 8000 magasságát kell elérnie, ráadásul holnap jön a vihar, így mindezt gyorsan meg kell járnia. Azonban eddig nagyon jól halad, remek tempóban érte el a kettes tábort és ha így halad tovább, a mai napon elérheti a 8000 méteres magasságot is.” – foglalta össze Sarhan Omar, a Kalifa Alpin Csapat vezetője.

A mostani akklimatizációs kört követően Csaba a tervek szerint visszatér az alaptáborba, a csúcsmászásra pedig az időjárás függvényében kerülhet sor, de egyelőre úgy tűnik, hogy hosszú napokra elromlik az időjárás.

 

Forrás: https://www.facebook.com/KalifaPage

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top