Keresés
Close this search box.
horvathlaura crossfit

Horváth Laura: „A célom, hogy én legyek a legfittebb a világon”

Ma kezdődik a crossfit-világbajnokság nyílt kvalifikációs szakasza, az idei szezonban Horváth Laura újfent azzal a céllal indul harcba, hogy megszerezze a legfittebb címet.

Az elmúlt időszakban nagyon jól ment az edzés, arra fókuszáltam, amire szerettem volna. Nem volt sok időm pihenni, mindössze két hónapom volt az alapozásra, próbáltam az állóképességemet sok futással fejleszteni, illetve a torna gyakorlatokban fejlődni” – mondta a 25 éves magyar sportoló.

A kvalifikáció első szakaszában (open) három héten keresztül 1-1 feladatsort kell teljesítenie a versenyzőknek, erre világszerte több százezren vállalkoznak ilyenkor. Innen a sportolók tíz százaléka kerül a negyeddöntőbe, amely során – továbbra is online – három nap alatt öt feladatsorban kell bizonyítaniuk. Régiónként a legjobb 60 lép tovább, a regionális döntőkből más-más létszámú sportoló jut ki az Egyesült Államokban sorra kerülő világbajnokságra.

Horváth Laura elmondta, magabiztosan várja a küzdelmeket, neki az open szakaszra nem is kell még különösképpen keményen felkészülnie, és szinte biztos benne, hogy újra ott lesz majd a főversenyen is, amelyen 2018-ban és 2021-ben a második, tavaly pedig a harmadik lett.

A magyar sportoló meghatározó alakja a crossfit női mezőnyének, ezt jól mutatja az is, hogy csütörtökön ő lesz az egyik olyan versenyző, akivel bemutatják az open első feladatát.

Horváth Laura jó ideje az Egyesült Államokban is készül, Magyarországon és a tengerentúlon is hat-hat hónapot tölt el: „Itthon általában egyedül edzem, ugyanis nincs senki azon a szinten, ahol én, viszont az Egyesült Államokban vannak olyan edzőtársaim, akikkel folyamatos harcot vívunk, és ha legyőz valaki, akkor az egy külön motivációt jelent.”

A női mezőny számára különösen fontos az idei esztendő, ugyanis ezúttal nem lesz ott a világbajnokságon a sportág egyeduralkodója, az ausztrál Tia-Clair Toomey, aki első gyermekét várja, ezért nem száll versenybe sorozatban hetedik bajnoki címéért.

Soha nem azt néztem, kit kell legyőznöm, csak az érdekel, hogy én nyerjem el a legfittebb címet. Persze nagyon örültem volna annak, ha ő is ott van a mezőnyben, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a fiatal generációról sem. Én huszonöt évesen már a tapasztaltak közé tartozom, most viszont itt van egy feltörekvő generáció, 17-18 évesek, akik elképesztően felkészültek” – mondta Horváth Laura, aki novemberben megnyerte a világ legjobbjai számára kiírt Rogue Invitational elnevezésű meghívásos versenyt.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi-, valamint erőemelő– és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható. Az ötnapos viadalon a versenyzőknek összesen 13 feladatsort kellett teljesíteniük, Horváth két számban is nyert, valamint volt egy második és két harmadik helyezése a 40 fős női mezőnyben.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Laura Horvath)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top