blank

Feladta: lemondott Tóth Tamás

blank

A magyar kettes- és négyesfogathajtó válogatott szövetségi kapitánya, Tóth Tamás lemondott posztjáról.

“A nemzetközi bírói testületek működése, a fogathajtók felé irányuló nem következetes értékelési szisztémája számomra már elfogadhatatlan mértéket öltött” – indokolta döntését Tóth Tamás a szövetség elnökének, Lázár Vilmosnak, illetve Stróbl Dorottya főtitkárnak címzett levelében.

A szakember szerint “a rendszer hibás”, ő pedig nem tudja a magyar versenyzők érdekeit megfelelően képviselni. “Mivel a pozitív változás legkisebb esélyét sem látom a jövőben, nincs más megoldás, minthogy lemondjak.” – fogalmazott.

Tóth szerint a szabályzat részbeni alkalmatlansága, valamint a bírói munka sajátos értelmezése a múlt heti, lipicai kettesfogathajtó vb-n csúcsosodott ki. “Lázár Zoltán semmiféle olyan szabálytalanságot nem követett el, hogy a legsúlyosabb szankciót, a kizárást kellett alkalmazni vele szemben.” – írta.

A lipicai kettesfogathajtó-vb-n egyéniben Hölle Martin aranyérmet nyert, a magyar csapat pedig megvédte vb-címét, és sorozatban harmadszor győzött. A csapatban Hölle mellett a két Lázárfivér, Vilmos és Zoltán kapott szerepet, utóbbit azonban kizárták az orrszíj állítólagos szabálytalan rögzítése miatt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top