Keresés
Close this search box.
Fotó: Magyar Tereprallye Kommunikáció

A nagykállói Nyír1 Baja vette át a béri verseny helyét!

Fotó: Magyar Tereprallye Kommunikáció

Változás állt be a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság versenynaptárába. Július 8-10. között nem az eredetileg kijelölt helyszínen, Béren lesz megrendezve a verseny, hanem a mezőny 2016 után visszatér Nagykállóra. A Nyír1 Baja viadal hat szakaszból áll majd, és a versenyzők 265 kilométert tesznek meg két nap alatt.

A tavalyi, versenymentes év után a poraiból feltámadó hazai tereprallye szakág 2021-re egy hatállomásos bajnokságot írt ki, amelyből két viadalt – Riverside Baja és a Baja Satu Mare – már meg is rendezett nagy sikerrel és még nagyobb mezőnnyel. A harmadik versenyre július 8-10. között kerül sor, ám itt akadt némi változás. Az eredeti helyszín, Bér helyett Nagykállón rendezik meg a Nyír1 Baját, amely nemcsak a hazai bajnokság harmadik viadala, hanem az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság következő állomása is egyben.

Nagykálló nem lesz ismeretlen a remélhetőleg minél nagyobb létszámú magyar és nemzetközi mezőny számára, hiszen öt évvel ezelőtt, 2016-ban már rendeztek itt versenyt, ráadásul a tavalyi esztendőben szinte valamennyi versenyző tesztelt itt. Csató Attila, a verseny szervezője állítja, a lehető legjobb körülmények várják a csapatokat és a versenyzőket, és biztos lehet abban mindenki, fantasztikus viadal vár a mezőnyre.

„Először is szeretném megköszönni Nagykálló városának és mindenkinek, aki segített abban, hogy a versenyt meg tudjuk új helyszínen rendezni. Homokos talajú, nagyon jó pályákra számíthatnak majd a versenyzők, akik az idén megszokott menetrend szerint pénteken két 20 kilométeres szakaszt teljesítenek, majd szombaton négy szakaszon, összesen 225 kilométert hagynak maguk mögött. A nevezés elindult, remélem ismét sikerül résztvevői rekordot döntenünk” – mondta Csató Attila, aki hozzátette, az egészségügyi szabályok betartásával nézők kilátogathatnak a versenyre, ahova díjtalan lesz a belépés a város sporttelepén felállítandó szervízparkba.

A versenyről bővebb információ a tereprallye.hu portálon és a verseny hivatalos Facebook oldalán található.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top