Keresés
Close this search box.

Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund visszatért a vízbe!

blank

Magas volt az olimpiai bajnoki címek koncentrációja a Lupa-tónál, amikor Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund a vízbe ereszkedett. A világverő pólós aranycsapat sztárjai az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság edzését látogatták meg, hogy átadják tapasztalataikat az indulóknak. Az úszóverseny-sorozat résztvevői június 26-án a Balatonban, majd a Dunán és végül a gyékényesi búvártóban tehetik próbára a tudásukat.

Szécsi Zoltán úgy fogalmazott, hogy „kicsit bokán rúgta a koronavírus”, így apránként kezdett bele az edzésekbe, hogy újra formába lendüljön. Ma már napi 2000 métert tempózik és szeretné a távot 4000 méterre növelni. A vizet nem unja, három gyerek mellett állítása szerint nem is lehet. Ebbe az edzésprogramba igazán jól illeszkedett a nyíltvízi tréning.

Imádok a Balatonban úszni, még az ízét is szeretem, szó szerint igazi édesvíz. A Duna pedig örök szerelem, örök felfrissülés” – mondta a kapuslegenda, aki tanáccsal is szolgált azoknak, akik a Fűzfői öbölben Balatonfűzfő és Balatonalmádi között próbára teszik tudásukat a 3, vagy a 9 kilométeres távon. „Amikor elfogy a levegő, akkor érdemes egy kicsit hátúszásra váltani” – mondta Szécsi, aki egykori csapattársával, Fodor Rajmunddal érkezett a Lupához. Az egykori aranycsapat tagjai kitartanak egymás mellett jóban-rosszban. „Őszinteség jellemez bennünket, még akkor is, amikor más a véleményünk bizonyos dolgokról” – mondta Szécsi.

Fodor Rajmund igazi vízi ember: Balaton átúszáson bronzérmet is szerzett, 30 méterig pedig búvárengedélye is van, nem ijed meg tehát a vadvizektől. „Nekem mindig a rövidebb távok, a vágták voltak az erősségeim, de pontosan tudom, hogy milyen fontos a hosszútávúszás. Az edzésen a szél jelentette a legnagyobb problémát, rendesen fújt, amikor beugrottunk. Ez esetben is a hullámok nehezíthetik majd a versenyzők dolgát is. Érdemes 3-500 méter gyorsúszás után hátúszásra, mellre, pólósok esetében oldalúszásra váltani, hogy megtörjük a monotóniát és az izmok terhelését is enyhítsük” – mondta Fodor Rajmund.

Úszd be velünk…, mert az ország úszva ismerszik meg” – áll az Open Water Tournament mottójában, jelezvén, hogy az eseménysorozat nemcsak versenyzésre, hanem családi kirándulásokra is lehetőséget ad. Az OWT célja, hogy profi versenykörülményeket biztosítson Magyarország vizeiben – nemcsak a profik számára. Az első versenyig már nem kell sokat várni: június 26-án a Fűzfői öböl várja az úszókat, Balatonfűzfő és Balatonalmádi között 3 kilométeren próbálhatják mi magukat az amatőrök, és 9 kilométeren a profik. A következő megmérettetésnek Paks ad otthont július 17-én, végül az OWT augusztus 21-én Gyékényesre, ahol a búvártó várja az úszókat kristálytiszta vizével és szédítő mélységével.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top