Keresés
Close this search box.
Fotó: Speedlight Photo Agency

Egy nagy lépés előre

Fotó: Speedlight Photo Agency

Nagyon komoly lépést tehet előre a JLG Motorsport fiatal versenyzője, Jedlóczky L Márk, aki áprilisban a Hungaroringen az MNASZ Autós Gyorsasági OB nyitó hétvégéjén kettős győzelmet zsebelt be.

Az említett hétvégén Márk első igazi bajnoki versenyhétvégéjén a kis csapatuk nem gondolta, hogy az újonc versenyző rögtön ilyen komoly sikert arat. Innen jött az ötlet és a kérdés, hogy esetleg érdemes lenne őt egy még erősebb mezőnyben is megméretni. Az ötletet és a kérdést hamarosan követte is a lehetőség.

Az újabb nagy lépés, hogy Márk a TEAM UNICORSE Alfa Romeo Gulietta QV TCR versenyautójával rajthoz áll a hétvégén a világ jelenleg legdinamikusabban fejlődő nemzetközi túraautós bajnokságának a TCR International Seriesnek a hungaroringi futamán, mely a DTM betétversenyeként kerül megrendezésre.

Még ez év elején került a legendás olasz márka iránt hosszú-hosszú évek óta elkötelezett Unicorse csapat üzemeltetésébe a TCR kategóriás Alfa Romeo versenygép. A Gulietta-ban 1800cm3-es 330 Lóerő teljesítményű turbófeltöltős motor hajtja az első kerekeket hat sebességes szekvenciális sebességváltón keresztül. Az olasz anyagyár megbízásából a Milánó melletti Romeo Ferraris cég építi a legendás márka legújabb versenygépeit. A Gulietta-val idén már három futamgyőzelmet is elkönyvelhettek a TCR International mezőnyében. A UNICORSE lelkes kis csapata is már izgatottan várja, hogy az ő versenygépük is bevetésre kerülhessen a legkomolyabb nemzetközi TCR mezőnyben ráadásul először hazai pályán egy magyar versenyzővel a volánnál.

Márk számára ez a megmérettetés az izgalmas és legendás új autómárka mellett még azért is nagy kihívás, mert ebben a mezőnyben sok fiatal tehetség mellett megtalálható sok tapasztalt túraautó versenyző és bajnok, valamint ex-Forma1-es pilóták is! Ráadásul most a Hungaroringen a hazai gyorsasági autósport legjobbjaival is összemérheti majd a tudását, hiszen ott lesz a mezőnyben Márk egyik példaképe, Michelisz Norbi mellett ifj. Ficza Ferenc és Tassi Attila is, akik ott vannak a TCR sorozat élmezőnyében!

Nyilván Márk második igazán komoly versenyhétvégéjén nincsenek óriási elvárások, a kitűzhető cél egy minél jobb eredmény, egy minél jobb köridő az időmérőedzésen és ezt követően a két versenyfutam sikeres teljesítése a nagy darálóban! Merthogy – akik rendszeresen követik a TCR International közvetítéseit – azok már sokszor láthatták, hogy igen kiélezett a küzdelem és az ellenfelek cseppet sem bánnak egymással kesztyűs kézzel!

A küzdelembe a sajtótájékoztató résztvevői is belekóstolhattak kicsit az SBR Racing 3D versenyautó szimulátorán természetesen egy Alfa Romeo Gulietta-val a virtuális Hungaroringen. Itt még a régebben az Opel Astra márkakupában versenyző Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is újra a volán mögé ült, hogy megmérkőzzön fiatal versenyzőnkkel és az újságírókkal!

Június 17.-én és 18.-án a JLG Motorsport szeretettel vár ismét minden autósport rajongót a Hungaroringre! Szurkoljatok velük a helyszínen a fiatal versenyzőjük első komoly nagy, nemzetközi versenyhétvégéjén!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top