Keresés
Close this search box.

Ezüstérem a szeghalmi autocross OB-n

blank

Péter a hétvégén a Magyar Autocross Országos Bajnokság nyitó futamán vett részt a Levianus Motorsport versenyzőjeként. A

 

Magyar Autocross Országos Bajnokság
Palotás Péter – Mitsubishi Colt EVO
Szeghalom – 2017.05.20-21.
Levianus Motorsport

 versenyt a szeghalmi autocross pályán rendezték meg.
A pilóta beszámolóját olvashatják a Mitsubishi Colt EVO üléséből nézve, hogy miként sikerült teljesíteni neki a versenyt.

Palotás Péter:
Izgalommal és nagy lendülettel érkeztem meg Szeghalomra, hogy a Colt EVO üléséből tapasztaljam meg az idei első versenyt.
Sajnos nincsenek jó emlékeim erről a pályáról, mert tavaly az első versenyemen itt borultam fel, így igazából először magamat kellett legyőznöm. Megérkezéskor láttam, hogy hosszú napnak nézünk elébe mert nagyon sok versenyző jött el, de jó volt a szervezés és gördülékenyen mentek a futamok egymás után. Reggel, még a kissé szeles időben leadtuk a nevezést és megtörtént a gépátvétel is, gond nélkül. Innentől kezdve nyomon követtük az amatőr versenyzők futamait, és lélekben készültünk a TAX kategória megmérettetésére. Együtt indítottak minket a TAX1600-as kategóriával, így 5-en álltunk rajthoz.
– A napot szabadedzéssel és az időmérő futamokkal kezdtük, tavaly 50.620s volt a legjobb időt, idén pedig 42.156, több mint 8 másodpercet sikerült javítani. Ehhez nagy mértékben hozzájárul, hogy egy olyan jól és pontosan összeszerelt, erős autóban ültem – ezúton is köszönet a Levianus Motorsport csapatának – aminek igazából nem volt ellenfele a pályán a lóerők tekintetében. Nagyon sokat segített, hogy a csapat folyamatosan tartotta velem a kapcsolatot rádión, tájékoztatott a többi pilóta helyzetéről, és a pálya állapotáról.
– Az első előfutamot a 2. helyen sikerül befejezni, majd – mivel a TAX kategória előtt volt mindig locsolás – a 2. előfutamban többször lecsúsztam az ideális ívről a sáros részre, ami miatt nem végeztem az első között, de a 3. előfutamban is a 3. helyen sikerült zárnom.
– Összesítve az előfutamokon a 2. helyen végeztem, így a döntőben az első sorból sikerült rajtolnom. A döntő rajtot sikerült a legjobban elkapnom, amikor megmozdult alattam a több 500 lóerő a szívem a torkomban dobogott. Előttem Vörös László volt csak. Több körön keresztül próbáltam a nyomában maradni, de végül a 2. helyen sikerült célba érnem a döntőben. Ezt a helyezést magamban úgy értékeltem, hogy nagyon jó teljesítmény, tekintettel arra, hogy Szeghalomra elvárások nélkül érkeztünk, főleg azért, hogy élvezzük a hétvégét és gyűljenek a tapasztalatok, és a versenykilométerek.
– Büszkén álltam fel a dobogó második fokára, eddig ez volt a legjobb teljesítményem. Ezúton is köszönet a Levianus Motorsport minden tagjának, a kitartó munkáért, segítségét, biztatásért és lelkesedésért.

Partnereimnek köszönöm a segítséget: PLTS Ipari Kft., Zeusz Exhaust Kft., AT-LOC Hungária Kft.

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top