Keresés
Close this search box.
blank

Fél banán, több, mint 20 szerelő és profizmus

blank

Magyar János a Toro Rosso csapat boxában tölthette a Hungaroringi tesztet, ahol több újdonsággal is találkozhatott.

Jani 1 éve a bajnoki címe megszerzése után pár hónappal már meglátogathatta a csapat gyárát Faenzában.

„Láthattam, hogy hol és hogyan gyártják az alkatrészeket, hogy hol rakják össze az autót és hol gyakorolják a szerelők a kerékcserét. Már az is egy élmény volt számomra.”

Egy évvel később egy tesztet is végig követhetett a csapattal. Ráadásul nem is kellett messzire utaznia, hiszen a Hungaroring szinte a szomszédságában van.

„Most láthattam, hogy miként tesztel egy csapat. Betekintést nyertem a telemetriába és a rádióforgalmazást is hallgathattam. Minden nagyon fegyelmezett, mindenki tudja a dolgát. 1 etapra való felkészülés mindösszesen pár perc. De ehhez hozzá tartozik, hogy 30-an dolgoznak egy autóval. Külön szakember foglalkozik a pilótával, hogy igyon és egyen. Kvyat tízóraira egy banán felét és egy nápolyit evett. A forma 1 tényleg a sportág királykategóriája. Elképesztően részletes és precíz. A Toro Rosso egy olasz csapat, ami látszik is rajtuk és nem csak azért, mert legtöbbször olaszul beszélnek. Lazák, barátságosak, de ez nem megy a munka rovására. Jó volt találkozni a versenyzőkkel, a csapat főnökkel, a mérnökökkel és a szerelőkkel. Többen ismerősek voltak számomra, hiszen tavaly már többükkel találkoztam még a gyárban.”

Magyar Jani a Toro Rossonál tett kirándulás után visszatér az edzésekhez és a felkészüléshez, hiszen 2 hét múlva folytatódik számára a 2017-es szezon a Slovakiaringen, ahol a magyar bajnoki forduló mellett, ESET kupa és Zóna bajnoki versenyek is várnak rá. 

Magyar Jánosról a Sportime Magazin következő számában is olvashattok. Az újság most épp a nyomdában van…

 

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top