Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Ninetta Vad)

Simon Miklós lesz Vad Ninetta edzője

Fotó: Facebook (Ninetta Vad)

A Nagy-Britanniából tíz év után hazatérő Simon Miklós lesz az edzője Vad Ninettának, a Vasas SC négyszeres világbajnok kajakozójának.

A magyar szövetség (MKKSZ) honlapján olvasható interjúban a 27 éves sportoló elárulta, hogy a trénert az idei második válogatóverseny után ő kereste meg, amikor biztossá vált, hogy már nem juthat ki a Rio de Janeiró-i olimpiára.

„Elkezdtünk beszélgetni a jövőről, és úgy alakult, hogy sok mindenben egyetértettünk. Láttam rajta, hogy a közös munka lehetősége legalább annyira érdekli, mint engem. Azóta nagyon sokat beszélgetünk, közösen próbálunk rájönni az elmúlt időszakban elkövetett hibáimra, hogy javítani tudjuk azokat” – mondta Vad Ninetta.

Hozzátette: fontos számára, hogy olyan csapattal készülhessen, amelynek tagjai igazi versenyhelyzetet teremtenek egymásnak, vagyis a létszám minden bizonnyal bővülni fog a közeljövőben.

Vad Ninetta szeptember elején egyedül – Simon Miklós tanácsai alapján – kezdte a felkészülést, a közös munkájuk januárban indul. „Hosszú távon az olimpiai részvétel a legfontosabb, ehhez szükséges, hogy az egyes teljesítményem javuljon. Mivel az erőmmel nem nagyon volt probléma, ezért leginkább a technikám változtatására helyezzük majd a legnagyobb hangsúlyt” – mondta Vad.

Simon korábban többek között Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Benedek Dalma edzője volt, az elmúlt tíz esztendőben pedig Nagy-Britanniában dolgozott, legutóbb az angol női négyest készítette fel.

Mint a tréner elmondta, elsősorban a szakmai kihívás miatt döntött a hazatérés mellett:

Nem akarom, hogy a hazajövetelemet túldimenzionálják, egyszerűen csak szeretnék a helyemre kerülni itthon, minden szakmai tudást és hátteret megadni azoknak a versenyzőknek, akikkel januártól elkezdem a munkát”.

 

Forrás: MTI

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top