Keresés
Close this search box.

Füge Chris: Irány a Pannóniaring!

Sikerült kipihenni a Salzburgringi versenyt, így teljes erővel a Magyar OB-ra tudok koncentrálni.

Még szinte ki sem hűlt a Suzuki Swift 1.6 Sport motorja, de te már a Pannóniaringi versenyre koncentrálsz ami a Gyorsasági OB része.
– A kamion és a két versenyautó már lent van a versenypályán. Sikerült kipihenni a Salzburgringi versenyt, így teljes erővel a Magyar OB-ra tudok koncentrálni.
A Pannóniaringen már többször indultam, akár versenyen, akár teszten még a régi 1.3-as Swift-tel is.
Egy elég technikás pályának tartom, sok a kanyar benne. Személy szerint szeretem a pályát, több előzési pont is található rajta. Itt kevés baleset szokott lenni.
Mik a tapasztalataid a pályáról az eddigi versenyeid alapján.
– Amikor versenyen vettem részt, mindig nagyon meleg volt. Ezért sokat játszottunk a guminyomással. A pályán magán nincs aszfaltozott bukótér, de az igazat megvallva nem igazán volt rá még szükségem. Az első kanyar az jó tempós, és könnyen el lehet rontani. Oda kell figyelni a féktávokra és a kigyorsításra is mert hamar lecsúszhatunk az ideális ívről. Az egyik olyan pálya ahol jobban kell koncentrálni, mint ahol eddig versenyeztem, mert sok a kanyar benne. Ez a pálya teljes ellentéte a Salzburgringnek.
Hazai verseny, hol szeretnél végezni a mezőnyben?
– Szeretnék minél jobb helyezést elérni, karcmentesen a célba érni az autóval. Több szabadedzési lehetőség is lesz, ez idő alatt szeretnék kellő képen felkészülni a hétvégi futamokra.

Program:
Péntek: 10:00, 11:30, 13:50 szabadedzések. 16:15 időmérő futam.
Szombat: 11:55 Verseny.
Vasárnap: 10:15, 13:10 Verseny.
Szurkoljunk közösen Füge Krisztiánnak a Pannóniaringen!
Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.
Fotó: Német Miklós
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top