Keresés
Close this search box.

Füge Chris: Zárulhatott volna jobban is a versenyem

Ugyebár minden verseny hétvége a péntekkel kezdődik.

Füge Krisztián – Suzuki Swift – PROEX AC2000 Racing Team
Hungaroring – Autós Gyorsasági verseny. 2014.10.11-12.

Túl vagyunk, egy hosszú hétvégén.
Mesélnél a portálolvasóknak a pénteki tesztről és a hétvégi küzdelmes futamokról?
– Ugyebár minden verseny hétvége a péntekkel kezdődik. Ez alkalommal 4 edzésünk volt. Más pályákon általában több lehetőség van edzeni, de a Hungaroringen elég limitáltak a lehetőségek. Az első felmenetelen még tesztelés folyt, több kevesebb sikerrel nem igazán edzés. Egy kicsit vissza is kellett szokni az autóba ugyanis elég nagy szünet volt. Az igazság az, hogy nem sikerült elérnem azt az időt, amit szerettem volna, de mégis sikerrel zárultak az edzések.
Szombaton volt egy időmérő és egy verseny. Az időmérő super pole rendszerrel zajlott. Az 5. Helyre sikerült kvalifikálnom. Majd dél körül volt a versenyem.
A rajt nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de nem volt rossz. Azonban több hibát is vétettem és vissza estem a hetedik helyre, így nem tudtam sikerrel zárni ezt a versenyt
Ami viszont jelentősen változtatott a versenyen, hogy mindenkinek eső gumin kellet menni annak ellenére, hogy nem volt eső, de még harmatos se volt az aszfalt. Néhol egy kicsit csúszott nem volt akkora tapadás, mint a száraz gumin.
Vasárnap két verseny volt. A rajt az előző verseny eredményei alapján fordított felállással zajlott, vagyis a második helyről rajtoltam. A rajt jól sikerült azonban a második kanyarban megcsúsztam és balról nekem jöttek, ami adott egy nagy pofont a futóműnek és így vissza estem és lelassultam. Ez egy nagyon küzdelmes verseny volt és kiderült, hogy ki milyen ember. Végül megint a hetedik helyen zártam. Az utolsó versenyen megint fordult a rajt felállás így a második helyről rajtoltam ismét. Egy sikeres rajt után megint volt egy baleset a kettes kanyarban, amiben én nem vettem részt szerencsémre. Aztán elkezdtünk körözni, eleinte még nem kellett védekeznem ugyanis a baleset miatt lemaradtak rólam. Később azonban felzárkóztak majd megelőztek. Az egyes kanyarban elfékeztem magam majd leestem az ívről. Így a negyedik helyen autóztam tovább, aztán egy autó megint megelőzött, de úgy gondoltam, hogy nem is baj, hiszen én fogom kergetni őt és így ő fog hibázni és majd vissza tudom előzni. Sajnos az egyik kanyarban megcsúsztam, és leszakadtam róla. Az esős gumi megint meglepett. Nem én voltam az egyetlen azonban. Végül 5. Lettem.
Miként értékeled a hétvége futamaid?
– A hétvégét értékelve, volt jó meg rossz élmény is, zárulhatott volna jobban, de ez van.
Merre visz az utad 2015-ben majd?
– 2015 szezonom még kérdéses több okból is. Valószínű, hogy kevesebb versenyen fogok tudni részt venni, mivel most érettségizek.

Szeretném megköszönni a szponzoraim támogatását!
Car Color, AC2000 Kft, Tokyo Restaurant, Autós Gyorsasági, PROEX Motorsport, Shinjuku nihongo gakko. Valspar Impa. Over Montereau.
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top