Keresés
Close this search box.

Gymkhana Grid – Ezüst Madridból

Élménybeszámoló Szántó Nikolettől.

Október utolsó hetében indultunk útnak, hogy részt vegyünk a Madridban megrendezett Gymkhana Grid döntő futamán.
A versenyre a nemzetközi széria legeredményesebb pilótái kaptak meghívást.

A hátsó, és összkerékhajtású kategóriában egyaránt nagy nevekkel találkozhattunk.
A versenyen többek közt indult: Nani Roma, Luke Fink, és Ken Block is.

A futam előtt rövid időn belül sok feladat várt ránk, mivel az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy lesz- e lehetőségünk elindulni.
Végül kaptunk segítséget és két nap alatt sikerült mindent megszervezni az induláshoz.
Csütörtökön érkeztünk a pályára, aminek a Rock in Rio fesztivál aréna adott helyszínt. Ekkor már javában zajlottak az előkészületek, épült a pálya és a Monster autói a depóban várakoztak.
A Rock in Rio komplexuma ideális helyszíne volt a rendezvénynek, köszönhetően a terület kialakításának és a rendezőség profizmusának.
Péntek reggel 8 órától kezdett éledezni a depó, és a verseny autók hangja törte meg a spanyol reggel csendjét.
A rövid eligazítás után kezdődhetett az edzés. Három óra edzésidő állt rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk a megfelelő guminyomást, illetve futómű beállítást. Már az első edzőkörön Vaughn Gittin-nel, 2010 Formula D bajnokával kerültem párba. Nagyon jó és szoros futamban sikerült ellenfelemnél gyorsabban teljesítenem a pályát..

Az edzés végére minden összeállt és nyugodtan figyelhettük az eseményeket, amíg vártuk a következő 1 órás edzést, a kvalifikáció előtt.
Az utolsó edzés előtti eligazításon változtattak a pálya nyomvonalán ami számunkra nem volt jó hír, ugyanis pont azt a technikás részt vették ki ahol a technikai ügyesség számított és nem a lóerők, és ahol tudtam az erőhátrányt ellensúlyozni.
A körök jól mentek, de problémát észleltem az üzemanyag rendszerrel, ami miatt az autó több alkalommal erőt vesztett és volt hogy le is állt. Lehetőségeink miatt szervizhátterünk sajnos nem volt, így leellenőriztük amit lehetett, de nem találtuk meg a hibát. Az utolsó körön sikerült megfutni az edzések legjobb idejét és 52 másodperc alá menni.
Majd következhetett a kvalifikáció. Szerettem volna megismételni az edzésen elért időt, de az autó korábbi hibája ismét jelentkezett így csak lassabban sikerült teljesíteni a pályát, de ez is elég volt ahhoz hogy 2. helyről várjuk a folytatást.

Szombaton ismét nagyon szép, napos idő köszöntött ránk és arra a rengeteg lelkes szurkolóra aki kilátogatott az idényzáró Gymkhana Grid rendezvényre!
A végső összecsapás előtt 2 óra edzésünk volt, valamint egy óra autógramm osztás. A közönség tömött sorokban hömpölygött és nem is került mindenkire sor mire véget ért a 60 perc.

A kvalifikációs eredménynek köszönhetően a Top 4-es csatában kapcsolódtunk be a küzdelmekbe.
Itt az első csatában Luke Woodhammel mérkőztem meg, aki S13-as Nissanjával érkezett. Összetettben gyorsabb voltam nála, így jöhetett a döntő.
A végső küzdelemben Luke Fink és a Nascar motoros Nissan ellen álltam fel a rajtvonalhoz. Luke a szombati napon 2-3 másodperccel gyorsabb volt a mezőnynél, így a kihívás még nagyobb volt.
Az első körben fej- fej melletti csata zajlott. A pálya utolsó, technikás részén sikerült előnyre szert tenni, és 0,9 másodperccel megverni a Nissant.
Következett a csere és a második kör. Szoros volt a verseny, de az utolsó szakaszon az autóm megint befulladt, és Luke 1,5 másodperccel hamarabb ért célba, és ezzel az idővel megnyerte a futamot. A közönség tombolt, és Ken Block az elsők közt gratulált. Nagyon boldog voltam, hogy sikerült a második helyen végezni. A díjátadón szinte el sem mertem hinni, hogy ott lehettem, és lehetőségem volt ilyen pilóták közt versenyezni!

Óriási élmény volt ez az utazás, minden mozzanatával, a szervezéssel, az ellenfelekkel, a pályával, és a közönséggel!

Sokat jelentett számomra, hogy támogattatok és szurkoltatok az interneten keresztül!
Köszönjük mindenkinek!

A versenyen készült videók és képek megtalálhatóak Facebook oldalunkon :
www.facebook.com/NikolettSzantoDrift
Köszönjük a partnereinknek hogy segítettek abban, hogy ezzel a rendezvénnyel zárhassuk a 2013-as versenyévadunkat!

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top