Keresés
Close this search box.
si202407070229

Hadjar győzelmével átvette a vezetést az F2-es bajnokságban

Isack Hadjar, a Campos Racing pilótája a pole pozícióból indulva megnyerte a Silverstone-i Formula 2-es futamot, és ezzel átvette a vezetést a bajnokságban. A verseny elején elvesztett helyeket visszaszerezve fontos győzelmet aratott. Zane Maloney, a Rodin Motorsport versenyzője a második helyen végzett, míg Jak Crawford, a DAMS Lucas Oil pilótája időbüntetés miatt a harmadik helyre esett vissza.

A verseny elején Hadjar kerékforgás miatt elvesztette az első helyet Victor Martins, az ART Grand Prix versenyzője javára, míg Oliver Bearman a PREMA Racing színeiben az ötödik helyről a másodikra ugrott fel. Az MP Motorsport versenyzői visszaestek, míg Crawford a negyedik helyre lépett előre. A biztonságiautó többször is bejött, többek között Andrea Kimi Antonelli és Joshua Duerksen balesetei miatt.

Hadjar a nyolcadik körben a DRS segítségével megelőzte Bearmant, majd a boxkiállások után közeledett Martinsra. A 18. kör végén Hadjar végül átvette a vezetést, amikor Martins kiszélesítette a pályát. Crawford időbüntetése miatt Hadjar megtartotta a vezetést, és megszerezte harmadik győzelmét 2024-ben, ezzel a bajnokság élére állva.

Isack Hadjar a futam után a következőképpen nyilatkozott:Versenyt nyertem vasárnap, de sajnos nem a pályán, ahogy szerettük volna. De így is nagyon szórakoztató futam volt, sok minden történt, és sikerült begyűjtenem a pontokat. Már nagyon várom a budapesti fordulót.”

Hadjar győzelmével 133 ponttal átvette a vezetést a bajnokságban Paul Aron előtt, aki 117 ponttal a második helyen áll. Zane Maloney 101 ponttal a harmadik, Gabriel Bortoleto 98 ponttal a negyedik, míg Franco Colapinto 92 ponttal az ötödik helyen áll.

A csapatok versenyében a Campos Racing 171 ponttal vezet, őket az MP Motorsport követi 158 ponttal. A következő versenyhétvége július 19-21. között Budapesten lesz.

Formula 3: Lindblad dupla győzelme

Arvid Lindblad, a PREMA Racing versenyzője kettős győzelmet aratott Silverstone-ban, miután megnyerte az esős-száraz versenyt is. A brit pilóta a változó körülmények ellenére is megállta a helyét, és megszerezte második győzelmét a hétvégén. Csapattársa, Gabriele Minì második lett, míg Callum Voisin, a Rodin Motorsport versenyzője harmadikként végzett, de időbüntetése miatt később visszaesett.

A verseny kaotikus kezdete után Lindblad és Minì száraz gumikon próbálták megőrizni pozíciójukat, míg a többiek esős gumikon versenyeztek. A biztonsági autó többször is pályára gurult, többek között Cian Shields és Joshua Dufek balesetei miatt. A verseny utolsó szakaszában Lindblad és Minì kezdtek felzárkózni a slick gumikon, miközben Voisin időbüntetése biztosította számukra az első két helyet.

Lindblad az utolsó percekben megelőzte Voisint, aki a büntetés miatt végül a harmadik helyre esett vissza. Ezzel Lindblad megszerezte a hétvége második győzelmét, ami egyedülálló teljesítmény a Formula 3-ban.

Arvid Lindblad:Most nyertem meg a betétfutamot Silverstone-ban, micsoda verseny volt! Nincsenek szavaim, annyira változóak voltak a körülmények, de kitartottunk a slick gumik mellett, és végül kifizetődött. Kettős győzelem Silverstone-ban, otthon, a családom és mindenki előtt, ez egy álom. Köszönöm mindenkinek a támogatást, és alig várom a következő versenyeket.”

A bajnokságban Gabriele Minì a második hellyel átvette a vezetést a bajnokságban 119 ponttal. Arvid Lindblad két győzelmével és 113 pontjával a második helyre lépett fel, míg Luke Browning 110 ponttal a harmadik helyen áll. Leonardo Fornaroli 93 ponttal a negyedik, Oliver Goethe pedig 85 ponttal az ötödik.

Szerző: Tepliczky Péter, nyitókép: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top