Keresés
Close this search box.

Izgalmas két napon van túl a Forma-3 mezőnye

Magyar versenyző is tesztelt a Hungaroringen.

 Magyar versenyző is tesztelt a Hungaroringen.

A Formula 3 Európa-bajnokság tesztjén a tapasztaltak taroltak: a kfzteile24 Mücke Motorsport színeiben Felix Rosenqvist 1:36.080-as idővel a két napot az első helyen zárta, míg a második pozíciót Antonio Giovinazzi, a Jagonya Ayam with Carlin versenyzője szerezte meg 1:36.214-es idejével.

Ma a csapatoknak összesen hét óra állt a rendelkezésére ahhoz, hogy folytassák a munkát és a felkészülést a hamarosan rajtoló szezonra. Ahogy közeledett a program vége úgy gyorsultak a versenyzők is, a pilóták nagy része rendre javított, de egyiknek sem sikerült Rosenqvist reggeli idejét megfutnia: „Szerencsére sok kört teljesítettem és rengeteg dolgot tudtunk tesztelni a csapattal, valamint méginkább világossá váltak számunkra azok a pontok, amikre koncentrálnunk és amiket javítanunk kell.”

A svéd mögött a tesztnapokat a második helyen záró olasz Antonio Giovinazzi így nyilatkozott: „Elégedett vagyok a második pozícióval. Ez a két nap lehetőséget adott nekünk arra, hogy kipróbálhassunk új beállításokat az autón. És annak ellenére, hogy nem kifejezetten a jó helyezésre törekedtünk a két nap folyamán, nagyon örülünk ennek a második helyezésnek.”

Szombaton egy magyar versenyző is a pályára gurult, Királykuti Márknak ezek voltak az első kilométerei egy F3-as autóval: „Nagyon örülök, hogy ma autóba ülhettem a Formula 3 Európa-bajnokság hivatalos tesztnapján. A telemetria adatok nagyon biztatóak, de sajnos a fizikai állapotomat illetően van min javítanom, így jövő héttől még jobban nekiállok az erőnlétem fejlesztésének” – nyilatkozta a tehetséges fiatal pilóta.

A szezon kezdete előtt a négy hivatalos tesztnapból most kettő le is futott, ami az új motorgeneráció miatt is fontos volt. Ebben az évben a Mercedes, a Neil Brown Engineering (NBE), a Renault és a Volkswagen szállítja a motorokat a Forma-3-as csapatoknak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top