Keresés
Close this search box.

Juhász Csaba: Baranya Kupán jártunk!

Szeretem a komlói prológot, mert nem egy bójakerülgető pálya.

Juhász Csaba – Juhász Zsolt

CRASH-MEN TEAM KFT
Renault Megane RS Turbo
STEFANi Baranya Kupa
2014.08.08-10.

Prológgal kezdtétek a verseny. Hogy éreztétek magatokat? Mennyit láttatok nézőkből?
– Szeretem a komlói prológot, mert nem egy bójakerülgető pálya, mégis lehet a nézőket szórakoztatni: van tempós rész, visszafordító, murva és minden, ami a rallye-hoz tartozik. Mivel a pénteki tesztről lemaradtunk, ezért mi itt melegítettünk a versenyre. Sajnos már sötétedett, ezért a nézők egy része elindult haza, de azért maradtak még így is szép számmal.
Sokan csúszkáltak a verseny első gyorsain. Nektek milyen volt a tapadás, miként tudtátok kiautózni magatokat?
– Nagyon sokat álltunk az első szakasz előtt, teljesen visszahűltek a gumik és a fékek. Nekünk ez egy kicsit nagyobb problémát jelentett, mert a legkeményebb keverékű gumik voltak az autón, amiket nehezebb felmelegíteni. A gyorsasági felétől már jól működtek az új fejlesztésű Pirellik, innentől kezdve már padlón mehettünk.
Az egyik gyorson újítottatok egy kicsit az autó légellenállásán. Mi is történt?
– Kivettük a rajt előtt a sisakokat a csomagtartóból, beöltöztünk, majd lehajtottuk a csomagtér ajtót, és mint aki jól végezte a dolgát, beültünk az autóba és elrajtoltunk.
A pálya felénél már gyanús volt, hogy túl hangosan hallom a kipufogó hangját és az autó is furcsán viselkedett, de még nem gyanítottam semmit. A meglepetés aztán a beíróban ért minket, ahol közölték, hogy vagy felemelik a sátrat, hogy ki tudjunk állni a beíróból, vagy le kéne zárni a hátsó ajtót. Vagy a nagy hőség, vagy csak a versenyláz hatására, de végül is elfelejtettük lezárni a hátsó ajtót, ami persze egy idő után önállósította magát.
A gyorsok közül melyik és miért jött be nektek a legjobban?
– Én személy szerint nagyon szeretem az Árpádtetői szakaszt. Örülök, hogy négyszer mehettünk rajta. Sajnos a fékpedál többször is beesett, ezért nem tudtunk kiautózni magunkból a maximumot, így maradt bennem egy kis hiányérzet az eredménnyel kapcsolatban.
Hogy sikerült a verseny, hanyadikok lettetek a versenyben és a kategóriátokban?
– Kategória negyediket lettünk, amivel nem igazán vagyok elégedett. Szükségünk lett volna az utolsó körre négy új gumira, mert teljesen elhasználtuk a Pirelliket, de a csapatvezetés úgy döntött, hogy egy garnitúrával kell megcsinálnunk a versenyt.
Ez aztán meglátszott az utolsó kör eredményein.
Legközelebb hol indultok?
– Jelenleg még folynak az egyeztetések a partnereinkkel, de az biztos, hogy 19.-én Nyíregyházán ott leszünk az éjszakai szlalom versenyen. Bereczki Norbi és Soós Szabi meghívásának sosem lehet nemet mondani, és az ő nevük garancia egy jó rendezvényre.
Köszönjük Partnereink segítségét!
www.infovaros.hu, Per-Med Bt. Tiszaújváros Transz. Demeter Transz. Ziad-Med Bt. Technor 93 Kft. Phobex Kft. Mfactory. Spoonsports. Mugen – Power. Bio Balls Hungary Kft. Dynea Kft. Tarmer Kft. Car – Tools Kft. Mahiti Kft. Észak – Trend – Papír. DDZ MED Kft. Global Star. Komplex – D, T-Rental. Profi – Tax Center Kft. Exias Kft. ML-Log Kft. POP Kft. Eastjob. Joanna. Mihidra Kft. Pikktel Kft. Zsoma-Ker Kft. Eutin Kft. Wolf Montage Kft. Tiger-Tools. Balomo Kft. Öko Transz. Maldon Kft. Unify Plus Kft. Kartel 97Bt. Bezama Kft. Adó-Dó Plusz Kft. Product T-Pride Kft. Oldpit Kft. R-Pex2000 kft. Andrezol-net Kft. www.madeinmiskolc.hu. H.B c.e. Mérnöki Szolgáltató Építő és Kereskedelmi Kft. aquageneral.hu. Kelet-Atlasz Kompresszor Kft. Digit-Center Kft. www.infovaros.hu. Max Transport. Szenzortechnika. Baromfiudvar 2000 Kft. Castrol. Unilub Kft. Assist-Trend Észak Kft. BB-Logistic.eu. Balogh és Fia Trans Bt. Horváth Kft. Távit Kft. Autó M3 Szervíz és Diagnosztika. T-Rental. Indura 2006 Kft. D.D-Z.- MED Kft. Szamsped Transz Kft. Best Tyre Kft. TGK Trans Kft. Technor 93 Kft. R-salus Kft, Schönherz Iskolaszövetkezet, Barton 07 Kft, Vivifer.hu, Flotál Kft, www.flotal.eu/kapcsolat, DruszAgro, Hunola Kft.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top