Keresés
Close this search box.

Nagy felzárkózásokat mutattak be a H-Moto versenyzői szombaton a Hungaroringen

Sajtóközlemény – H-Moto, Alpok-Adria Bajnokság, Hungaroring, Szombat, 2014.08.16.

A hétvégén rendezik az Alpok-Adria Bajnokság, az IMRC Cup és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság hungaroringi fordulóját, ahol a H-Moto Team összesen négy versenyzővel képviselteti magát. Szombaton már időmérő edzéseket és futamokat is rendeztek a különböző kategóriákban, ahol a csapat versenyzői sikeresen helytálltak, nem egyszer bravúros előretöréseket bemutatva.

A napokban a Hungaroringen állomásozik az Alpok-Adria Bajnokság, az IMRC Cup és a magyar bajnokság mezőnye is, így a H-Moto Team is megnövekedett létszámban képviselteti magát a pályán. A hazai kiírás mogyoródi fordulójára több hónapos kihagyás után motorra pattant többek között Kis Viktória is, aki egyedüli női pilótaként szerepel a Superstock 600-asok között. Számára elsősorban a visszarázódásról szól a hétvége, s legfőbb ellenfelének az órát tekinti, ám a szombati napon így is sikerült begyűjtenie egy 17. helyet, ami saját kategóriájában egy negyedik pozíciót jelentett számára.

Ugyanebben a mezőnyben indul Győrfi Alen és Csányi Gergő is, akikben további közös vonás volt szombaton, hogy mindketten jól szerepeltek az időmérő edzésen, a rajtot azonban elrontották. Utána a futam hátralévő részében azonban nagy felzárkózást mutattak be: a 2007-ben Európa-bajnoki címig jutó pilóta meg sem állt az Alpok-Adria hatodik helyéig, s holnap további javulásban reménykedik, míg a H-Moto 19 éves tehetsége szintén optimistán tekint előre a vasárnapi futamra, hiszen az IMRC Cup szintén ma rendezett kvalifikációján sikerült megszereznie a rajtelsőséget.

Az alakulat legfiatalabb tagja, Kovács Bálint is remekül zárta az első napot a Hungaroringen: a műszaki hibák ellenére (főként a kigyorsításon akadtak gondok a motorral) az ötödik helyről indulhatott a 125 GP mezőnyében szereplő motoros, amelyen aztán a futam során sikerült még egy pozíciót javítania, így negyedikként intette le a kockás zászló az Alpok-Adria és az IMRC értékelésében. Ráadásul Szilner János, a 12 éves pilóta edzője szerint úgy tűnik, a versenygép most összeállt, így a vasárnapi folytatás akár még jobban sikerülhet számukra és a teljes H-Moto Team számára is.

Kis Viktória
„A mai nap kezdése nem volt a legfényesebb. Nem igazán találtam a helyem a motoron, nem is jöttek az idők. 2:02,7-tel a 25. helyre kvalifikáltam magam. A versenyre új gumikat tettünk fel, plusz a beállításokkal is sikerült jó irányba haladnunk. Voltak csaták, motoroztam egyedül is mint egyetlen női induló a mezőnyben. Végül 17. helyen sikerült beérni, ami kategóriámban a 4. pozíciót jelentette. Boldog vagyok, hogy 1:59,2-es időt sikerült mennem, és külön öröm számomra, hogy a visszatérő csuklófájdalom ellenére az utolsó négy körben, mikor egyedül mentem, konstans 1:59-es időket motoroztam. Holnap rajta leszek, hogy tovább javítsak ezen, mert most a magamhoz képesti fejlődés a legfőbb célom, a stopperóra a fő ellenfelem.”

Győrfi Alen
„Az időmérő összességében jól sikerült, a rajtnál viszont kissé beragadtam. Az első kanyarban óriási volt a tumultus, így rengeteg pozíciót veszítettem. Szerencsére a futam során sikerült előreverekednem magam egészen a 6. helyig az Alpok-Adria Bajnokság értékelésében, összességében pedig a negyedik leggyorsabb idő volt az enyém. Mindezeket egybevetve pozitívan várjuk a holnapi második versenyt.”

Csányi Gergő
„A mai napon elkezdődtek az időmérő edzések. Az elsőt még reggel rendezték, s az éjjeli eső miatt néhol vizes volt a pálya, de minden rendben ment. A második kvalifikációra javultak a körülmények: kisütött a nap is, száraz volt a pálya, így sikerült egy egész jó időt futnom – igaz, volt egy kis műszaki problémánk, de sikeresen korrigálták! A rajtot sajnos elrontottam, így fel kellett kapaszkodnom, de ez elég jól sikerült így nem vagyok csalódott. Ugyanakkor remélem, holnap egy jó rajtot követően tudok még javítani a legjobb köridőmön is! A mai napon tartották az IMRC Cup időmérő edzését is, ahol sikerült megszereznem a pole pozíciót! Nagyon várom a holnapi folytatást!”

Kovács Bálint
„A kvalifikációt a kettes számú motorral teljesítettem, azzal futottam egy 2:18-at, amit lehetett, kihoztam belőle. A rajtom közepesen sikerült, negyedikként jöttem el. Az 5. körben aztán utolért egy tapasztaltabb, rafinált versenyző, vele csatáztam egészen a legvégéig. Az utolsó körre kicsit sikerült meglépnie, ezért mindent beleadtam, hogy utolérjem, az utolsó kanyarban sikerült is megelőznöm, de pont a kockás zászló előtt még kibújt, így végül a negyedik helyen zártam a versenyt.”

Szilner János, Kovács Bálint edzője
„Sajnos a műszaki gondok mostanában folyamatosan kísértenek minket: a kvalifikáció előtt beadta a kulcsot az első számú motor, így Bálintnak a második számúval kellett mennie, azzal lett ötödik. Gyors szerelés következett, így a futamra már ismét az első számú géppel tudott kiállni, ahol végül negyedik lett az Alpok-Adria és az IMRC értékelésében is. A motor most rendben van, jól sikerült a blokkcsere, csak még a beállításokkal küzdünk. Összességében nem vagyunk csalódottak, hiszen holnap még lesz egy verseny, amelyre remélhetőleg tovább tudunk erősíteni a versenygépen.”

Fotók: Nyolczas Foto

Balogh Tamás

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top