Keresés
Close this search box.

Kis Ádám: Irány Nyirád!

blank

Interjú Kis Ádámmal, a Nyirádi Autocross Európa-Bajnokság TAX. kategóriájának egyetlen magyar versenyzőjével.

 

Hogyan telik eddig a 2016-os szezonod?
– Sajnos a 2016. év nem tartogatott eddig számomra sok sikert. Az autót átépítettük a szezonra, és ez sok műszaki problémát okozott ez idáig.
– Melyik volt idáig a legjobb versenyed?
Nem tudnék kiemelni egy versenyt sem, hisz mindegyik versenyen voltak kiemelkedő és borzasztó pillanataink, összességében talán a Nova Paká-n sikerült a legjobban a versenyünk, bár a döntőben kiestünk, így dobva a biztos dobogót.
– Hányadik helyen állsz a bajnokságban jelenleg?
Összetett 10. helyen állunk az Európa Bajnokságon, de sajnos idén sem teljes a szezonunk, hisz már két fordulóban nem sikerült rajthoz állnunk. A nyirádi versenyhétvége előtti fordulóra sem sikerült elkészülnünk az autóval, így összetettben vissza fogunk esni egy-két pozíciót a nyirádi versenyhez érve.
Milyen esélyekkel jössz Nyirádra? Helyezés tekintetében mivel lennél elégedett?
– Az idei szezonban nagyon egyben van a mezőny, így bármi elképzelhető. Ha az autó technikailag rendben lesz, akkor remélem én is össze tudom szedni magam, és egy jót versenyezve felérhetünk a dobogóra. Természetesen minden versenyre győzni megyünk tehát itt is ez a cél, másként nem lehet. A lényeg, hogy élvezni tudja a versenyzést, és akkor nem lehet gond. Szerintem a csapat, az autó, és én is képesek lehetünk meglepetést okozni. Nagyon várjuk a versenyt és a rengeteg magyar szurkolót, remélem ebből sikerül erőt merítenünk és végre megugorjuk az akadályt.
Mit üzennél a szurkolóknak, akik kilátogatnak majd a versenyre?
– Nagyon-nagyon várjuk őket, és megígérjük, hogy mindent megteszünk majd a sikerért. Az a látvány és hangulat, ami Nyirádon szokott minket fogadni, rengeteg erőt ad minden magyar versenyzőnek, így nekem is. Azt üzenném a nézőknek, hogy minél többen jöjjenek el szurkolni a magyar versenyzőknek, hátha együtt sikerül legyőznünk Európa legjobbjait.
Sok sikert Ádám, hajrá Levianus Motorsport!

Köszönöm a támogatóim segítségét! Agribiotech, Tabmark Kft., Imperium Computer Kft., Belföld Sped Kft., LKL Color Kft., Levianus Kft., Silk Brother Kft., Molnár és Társai Kft., Gearbox.hu, Smasher Training System, Hajoka.hu, Gaszisportvideo.hu, Molnár Enikő grafikus, Hornyák Erik Airbrush és természetesen a csapatom összes tagjának.
– Karsai Dominik –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top