Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Egyik legjobb versenyén van túl Babos

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Ahogy egyéniben, úgy párosban is – Jaroszlava Svedovával az oldalán – Babos Tímea bejutott a cincinnati keménypályás tenisztorna negyeddöntőjébe.

A harmadik kiemelt magyar, kazah duó a viadal honlapjának beszámolója szerint az Anabel Medina Garrigues, Arantxa Parra Santonja spanyol párost győzte le két szettben, 6:2, 6:0-ra az 51 percig tartó találkozón.

Egyéniben a selejtezőből indult magyar játékos korábban 4:6, 6:3, 6:1-es győzelemmel búcsúztatta a nyolcadik helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovát. Ellenfele a negyeddöntőben a negyedikként rangsorolt spanyol Garbine Muguruza Blanco lesz.

A férfiak versenyében az elsőként rangsorolt, a tornán 2008-ban és 2011-ben győztes brit Andy Murray könnyedén jutott tovább a dél-afrikai Kevin Anderson ellen.

„Visz a szívem”

„Hihetetlen nap volt a mai. Könnyekkel küzdöttem és edzőm, Thomas is könnyezett a meccs végén. Nagyon-nagyon sok munka és érzelem van egy ilyen siker mögött” – nyilatkozta honlapján a világranglistán 41. Babos. „Főleg annak fényében, ahogyan elveszítettem az első szettet és utána ahogyan fel tudtam állni. Amikor volt egy kis lélektani előnyöm, akkor eleredt az eső. Utána úgy tudtam kiállni a pályára, hogy esélyt sem adtam a világranglista 11. helyezettjének” – elevenítette fel a történéseket a 23 éves játékos, hozzátéve, ez karrierjének egyik legnagyobb győzelme és legjobb versenye.

„Ez volt az ötödik meccsem, egyre nehezebben tudok regenerálódni. De visz a szívem, igyekszem.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top