Keresés
Close this search box.

Kiss Norbert az ETCC-ben

A TEAM UNICORSE Kiss Norbival vág neki a 2014-es ETCC szezonnak.

 A TEAM UNICORSE Kiss Norbival vág neki a 2014-es ETCC szezonnak.

Kiss Norbi vezeti az Alfa Romeo 156 S2000-et az április 20-án megrendezésre kerülő FIA ETCC szezonnyitón a Paul Ricardon.
A TEAM UNICORSE megállapodott Kiss Norberttel és csapatával, az OXXO ENERGY TRUCKRACE TEAM-el, melynek értelmében Norbival vágnak neki az európai kupasorozatnak. A csapat a teljes szezonra leadta nevezését, és bár Norbi idén az FIA TRUCK RACE Európa Bajnoki címének megszerzésében is érdekelt, a két sorozat időbeosztása lehetővé teszi, hogy a kamionversenyzés mellett újra túraautóba ülhessen. Az elméleti megállapodás már a tél közepén megszületett a két csapat között, és mostanra minden részletet sikerült tisztázniuk.
A tervek szerint még tartanak egy ismerkedő tesztet a francia verseny előtt, hogy ott már teljes mértékben a finomhangolásra tudjanak koncentrálni.
Az öt versenyhétvége közül kettő egybeesik a kamionbajnokság futamaival, így ennek a megoldásán még dolgozni kell.

Borbandi Zsolt csapatvezető így nyilatkozott: „Nagyon örülök, hogy sikerült Norbival megegyeznünk. Ő mindenképpen az egyik legjobb magyar
pilóta, és biztos vagyok benne, hogy rajta nem fog múlni a jó eredmény elérése. Másfelől azt is tudom, hogy az autónk versenyképes. Ez az autó a típus legutolsó WTCC-s fejlesztése. A motor tavaly megkapta az Autotecnica Motori legfrissebb fejlesztő csomagját, aminek alapján a jelenlegi S2000-es szívómotorok között az egyik legerősebb. Ami Norbit illeti, figyelembe véve eddigi pályafutását, bármilyen eredményt is érünk el vele, az mérce
lehet az autó, a csapat, és bármelyik jövőbeni versenyzőnk számára. Persze az autósportban nincsenek előre lejátszott meccsek, sok minden megtörténhet, mindenképpen kellő alázattal vágunk neki. Pezsgőt bontani ráérünk a végén.”

A Paul Ricard versenypályán megrendezett első versenyhétvégéről az Eurosport 2-n április 22-én 18.00-kor láthatnak összefoglalót az érdeklődők.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top